Кабачки, фаршировані м'ясом і запечені в духовці, - ситна і смачна друга страва. У рецепті розповідається, як просто і швидко нафарширувати кабачки, щоб приготувати ідеальний обід або вечерю на двох або для всієї родини.
Підготуйте інгредієнти. Кабачки і червоний перець вимийте і висушіть. Сир натріть на крупній тертці. Фарш бажано взяти змішаний - свинячо-яловичий.
Кабачки (у нас цукіні) розріжте вздовж навпіл і видаліть серединку, щоб вийшли своєрідні човники. Постарайтеся вискоблити ложкою якомога більше м'якоті. М'якоть складіть в окрему ємність.
Червоний перець звільніть від хвостика і насіння і наріжте кубиками. Надішліть нарізаний перець в ємність з кабачковою м'якоттю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і додайте до інших овочів.
Налийте на сковороду олію (у нас оливкова), складіть туди човники з кабачка шкіркою вниз, накрийте кришкою і злегка підігрійте. В іншій сковороді розігрійте олію і відправте туди м'ясний фарш. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте до напівготовності м'яса.
У цей момент переверніть човники з кабачків на іншій сковороді.
У підсмажене м'ясо всипте подрібнені цибулю і червоний перець і продовжуйте смажити, помішуючи.
З іншої сковороди перекладіть човники на тарілку. Замість них відправте на сковороду кабачкову м'якоть, посоліть і смажте до готовності.
Пересипте підсмажені кабачки в суміш фаршу з овочами. Додайте томатний соус і перемішайте. Готовий фарш перекладіть на тарілку.
Промакніть човники паперовим рушником від жиру і наповніть фаршем.
Перекладіть фаршировані кабачки в вогнетривку форму і присипте зверху тертим сиром. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте туди човники на 7 хвилин.
Готові кабачки, фаршировані м'ясом, запечені в духовці, присипте подрібненою зеленню за смаком і подавайте на стіл. Вони дуже м'які і соковиті, з рум'яною сирною скоринкою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти