Кабачки фаршировані фаршем з сиром в духовці можна створити в будь-який час і легко. Варто лише наповнити кабачок яловичим фаршем, цибулею, часником і приправою. Ми покажемо вам, як попередньо підготувати кабачки, щоб після приготування в духовці вони були ідеальними.
Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Далі ретельно помийте під проточною водою молоді кабачки, обріжте кінці і наріжте овоч навпіл.
Тепер за допомогою кухонної ложки акуратно видаліть нутрощі з кабачка, залишивши оболонку товщиною не більше 2 сантиметрів. Помістіть м'якоть кабачка в глибоку миску і відставте на час в сторону.
Змастіть човники з кабачків оливковим або рослинним маслом всередині і зовні і покладіть, з певною відстанню один від одного, в застелений пергаментним папером деко. Відправте лист в заздалегідь розігріту духовку і випікайте протягом 15-20 хвилин або поки овочі не стануть злегка м'якими.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажте нарізану цибулю в оливковій або рослинній олії до м'якості в великій сковороді на середньому вогні.
Потім додайте в сковорідку до цибулі яловичий фарш (власного приготування або покупний) і обсмажуйте, періодично помішуючи, поки м'ясо більше не буде рожевим.
Далі злийте надлишки масла і поверніть сковороду на плиту. Додайте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і ретельно перемішайте.
Потім додайте в сковорідку приправи на свій смак, налийте трохи води і перемішайте до повної об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім викладіть на обробну дошку, раніше підготовлену м'якоть кабачка і дрібно її наріжте. Додайте нарізану м'якоть в сковорідку до яловичини і томіть, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.
Запечені човники наповніть м'ясною сумішшю, рівномірно розподіливши по всьому овочу. Зверху посипте заздалегідь натертим на крупній тертці твердим сиром, тоді надішліть лист в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів протягом 20-30 хвилин.
Готові кабачки фаршировані фаршем з сиром, приготовані в духовці, викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу зі свіжою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти