Ці чудові кабачки в пивному клярі з шафраном айолі просто приголомшливі. Цей рецепт легко приготувати, він володіє неймовірним вибухом смаків, і все це робиться приблизно за 30 хвилин. Ідеальна закуска для коктейльних вечірок, сімейних вечерь або навіть якщо ви просто вдома. Щоб приготувати айолі з шафраном, використовуйте ступку і товкач, але ви завжди можете приготувати це в кухонному комбайні.
Щоб зробити соус айолі з шафраном (для подачі кабачків), дрібно наріжте зубчики часнику і відправте в ступку, також додайте трохи шафранових ниток, розтираючи товкачем часник і шафран до утворення пасти.
Потім додайте в ступку органічний яєчний жовток. Трохи свіжого віджатого лимонного соку і приправте все морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем, почніть перемішувати все круговими рухами, повільно вливаючи рослинне або оливкове масла першого віджиму. Не забувайте постійно перемішувати, поки додаєте оливкове масло. Як тільки ви додасте все масло і отримаєте текстуру, схожу на майонез, накрийте ємність харчовою плівкою і відправте в холодильник.
Щоб приготувати пивне тісто (кляр), засипте досить універсального борошна у велику миску, додайте трохи розпушувача, дрібної морської солі і трохи свежемолотого чорного перцю.
Ретельно змішайте сухі інгредієнти, потім влийте в миску ваше улюблене пиво (бажано світле) і перемішайте все разом, поки не отримаєте кремоподібне тісто (кляр).
Візьміть великий кабачок і відріжте приблизно 1/2 см з кожного кінця. Потім розріжте кабачки навпіл уздовж, далі кожен шматок овоча розріжте на 4 смужки однакового розміру, вони повинні бути близько 4 сантиметри в довжину і 1/2 см в товщину. Розріжте кожну смужку на 4 палички однакового розміру.
Надішліть палички кабачка в миску з заздалегідь всипаним універсальним борошном і перемішайте, щоб покрити кожен шматок овоча.
Нагрійте невелику сковороду на середньому або сильному вогні і залийте багато соняшникової олії. Поки масло нагрівається, додайте близько 5 паличок кабачків в раніше підготовлене тісто і добре їх покрийте. Якщо хочете готувати кабачки порціями, щоб не переповнити сковороду, після нагрівання масла протягом 3 хвилин почніть додавати вкриті оболонкою палички овоча в гаряче масло і готуйте по 45-60 секунд з кожної сторони.
Перекладіть обсмажені кабачки в клярі на тарілку з паперовими рушниками, коли закінчите кожну партію, продовжуйте робити це поки не буде готова вся кількість продукту.
Щоб подати страву, додайте в тарілку підготовлений раніше соус айолі з шафраном і покладіть кабачки навколо, насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти