Овочі в раціоні харчування людини повинні бути присутніми завжди і про це відомо, мабуть, усім. Але не завжди хочеться вживати їх просто в сирому вигляді. І ось тут не заважає включити фантазію. Адже з будь-якого овоча можна придумати безліч всіляких страв і закусок, не виключаючи і кабачки, особливо в сезон їх дозрівання. З цього овоча можна придумати чимало чудових рецептів: від фаршированих кабачків до смажених оладок. Але ми вам запропонуємо відмінну альтернативу - кабачкові палички. Ця страва не просто смачна, але ще і корисна, так як кабачок є одним з найбільш низькокалорійних овочів.
Для приготування закуски головне підібрати якісні кабачки. Якщо вони великі, то доведеться знімати шкірку і вичищати насіння. Тому краще всього використовувати молоденькі овочі з м'якою шкіркою і дрібними насінням, тоді необхідність їх чистити відпаде сама собою. Кабачки просто потрібно добре промити, відрізати кінчики і нарізати уздовж паличками, не дуже тонкими і довгими. Хоча розмір залежить власне від вашого бажання.
Тепер, коли овочі підготовлені, необхідно приготувати суміш для панірування. Для цього в глибоку миску засипати панірувальні сухарі і додати туди ж часниковий порошок. Потім кинути сушену петрушку і паприку, а на завершення додати дрібно тертий пармезан. Всі інгредієнти добре перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.
Тепер в окрему посудину розбити яйця і збити їх з допомогою міксера в легку піну. У третю миску засипати борошно.
Після цього підготувати форму для запікання або деко. Для цього необхідно скропити форму кулінарним спреєм, щоб кабачкові палички не приставали до дна. Тепер кожну приготовану скибочку кабачка занурити в борошно, потім в яйце, а після цього в панірувальну суміш. Розмістити підготовлені палички на деко і зверху ще трохи скропити спреєм.
Помістити деко з овочевими виробами в духовку, розігріту до 204 градусів, і запікати протягом 20 хвилин. За цей час вони приготуються і придбають рум'яну хрустку скоринку.
Подати до столу кабачкові палички можна як теплими, так і остиглими, доповнивши їх будь-яким соусом, який вам більше до смаку. Хоча більш ідеально підійде сметанний або тартар. Така страва сподобається не тільки дорослим, але й маленьким діткам, а ще така їжа просто ідеальне кулінарне рішення для тих, хто піклується про свою фігуру, так що насолоджуйтесь.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти