Укр
Рус
Кабачки Закуски Українська кухня

Кабачкова ікра

( 4.8000 4 530 30 оцінок)

2862 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кабачкова ікра - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Кабачкова ікра - легка і корисна закуска. І влітку, в сезон збору кабачків, приготувати домашню кабачкову ікру для сім'ї - зовсім нескладно, гарантую - цей рецепт ікри з овочами вам сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кабачкова ікра" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії29 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно помийте під проточною водою кабачки. Не обов'язково для цієї страви вибирати молодий овоч, адже в процесі тушкування кабачок практично повністю розвариться. Отже, поріжте кабачок досить великими шматками (можна навіть не знімаючи шкірку) і відправте в глибоку каструлю.

Крок - 1
02

Залийте в каструлю трохи води і відправте на плиту. Далі помийте ретельно баклажани, просушіть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими скибочками. Надішліть нарізаний баклажан в каструлю до кабачка.

Крок - 2
03

Потім помийте під холодною водою, очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець. Можна використовувати овоч різного кольору, наприклад, червоний і жовтий. Наріжте болгарський перець тонкою соломкою або півкільцями і теж відправте в каструлю з іншими овочами.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння цибулю, а потім наріжте її за допомогою гострого ножа тонкими півкільцями. Так само звільніть від шкірки, а потім натріть на великій тертці моркву. Помістіть подрібнені овочі так само в каструлю з уже киплячими інгредієнтами.

Крок - 4
05

Додайте так само в каструлю попередньо нарізані невеликими шматками червоні помідори. Ретельно перемішайте все, рясно посоліть, приперчіть чорним і червоним меленим перцем, покладіть в каструлю лавровий лист, накрийте кришкою і залиште тушкуватися страву на середньому вогні близько 1.5 години.

Крок - 5
06

Після закінчення зазначеного часу відкрийте кришку каструлі, спробуйте страву на сіль, за необхідності і бажанням додайте в каструлю ще спеції, знову накрийте ємність кришкою, зменшіть до мінімуму вогонь і тушкуйте страву ще приблизно тридцять хвилин. Далі зніміть каструлю з плити, охолодіть готову кабачкову ікру до кімнатної температури, а потім за допомогою блендера збийте вміст, до однорідного пюреобразного стану.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з соусом Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з соусом Болоньєзе 60 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з грейпфрутом та авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з грейпфрутом та авокадо 25 3 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Биточки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Биточки зі свинини 45 3 3 з 5 - детальніше -
Шашлик на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик на мінеральній воді 60 4 3 з 5 - детальніше -
Локшина вок з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Локшина вок з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Яблука заморожені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука заморожені 35 1 2 з 5 - детальніше -
?>