Про те, наскільки корисні йогурти, відомо, напевно, навіть дітям. Але, звичайно ж, за умови, що вони натуральні, без будь-якої хімії, хоча знайти в наш час такі, можна сказати, важко. Як то кажуть, нерозв'язних завдань немає, завжди є альтернатива, тому пропонуємо для своїх домочадців приготувати у себе на кухні натуральний домашній йогурт. Тим більше, що зробити таку корисну вкусняшку своїми руками - не таке вже й складне завдання. Спробуйте приготувати свіжий, смачний і нескінченно корисний продукт, який потім можна буде використовувати в якості закваски для нової порції.
Вкрай важливо, щоб інгредієнти для приготування нашого смачного і корисного продукту були свіжими і якісними. Так, і найголовніше, не думайте, що дуже смачний натуральний йогурт можна приготувати тільки при наявності йогуртниці. Насправді все набагато простіше, ніж на перший погляд здається. Єдине, що потрібно дотримуватися - столові прилади і весь посуд, в якому буде готуватися йогурт, в обов'язковому порядку обдається окропом. Готуючи йогурт вдома, можна контролювати його жирність і свіжість, а смак формувати, додаючи найулюбленіші інгредієнти. Отже, якщо ви готові, будемо вчитися готувати корисний для всієї родини продукт - йогурт. У глибоку миску викладаємо бавовняну тканину, розстеляємо її так, щоб краї виступали з миски.
У цю ємність з тканиною викладаємо йогурт фреш, складаємо куточки тканини разом і утворивши вузлик, трохи здавлюємо цей вузлик, щоб стекла рідина.
Потім зав'язуємо цей вузлик з йогуртом і підвісивши над ємністю, залишаємо на 6 годин, а краще всього на ніч, щоб добре відцідити. Після цього вузлик розв'язуємо і перекладаємо відціджений йогурт з тканини в глибоку миску.
Далі додаємо туди вершки тетрапак, вливаємо згущене молоко.
Після цього кидаємо в миску фруктовий фреш, тобто нарізані кубиками улюблені фрукти, кому які більше подобаються.
Всі інгредієнти ретельно не поспішаючи перемішуємо і поливаємо фруктовим соком. Знову все змішуємо і відправляємо миску з йогуртом в холодильник. Готовий фруктовий йогурт подаємо до столу охолодженим, ні в якому разі не збовтуючи і не перемішуючи. Натуральний, без будь-якої хімії продукт, без сумніву корисний і смачний, обов'язково сподобається вашим домочадцям.
Випадкові рецепти