Сьогодні хочемо запропонувати вам приготувати рулет з оцтового маринаду, тобто рулетики з оселедця з паприкою або огірковою начинкою. У представленому варіанті це буде оселедець, з певним смаком, тому що створений тут більш міцний розсіл. Оселедець по цьому рецепту чудовий, це відмінна закуска для вечірок, сімейних свят. Але відразу попередимо, що вийнявши рибу з розсолу, її можна залити олією і подавати оселедець в такому вигляді.
Оселедець промийте проточною водою, а потім замочіть в холодній воді на 2-3 години - час замочування залежить від рівня солоності, тому краще розрізати шматочок і спробувати. Складіть промитий оселедець в тарілку, щоб трохи позбавити від води.
Тим часом займіться приготуванням оцтового маринаду - охолоне якраз, поки оселедець замочується. У каструлю налийте воду, оцет (поменше в більш м'якому варіанті), додайте цукор, лавровий лист, кульки запашного перцю. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Коли все трохи прокипить, зніміть каструлю з вогню.
Очистіть велику цибулину, і розріжте її тонкими півкільцями або пір'ям. Зніміть лушпиння і складіть цибулю в гарячий маринад. Ретельно перемішайте все і дайте охолонути. За цей час можна нарізати начинку для рулетів з оселедця - використовуючи огірок і маринований перець. Їх потрібно розрізати на більш дрібні шматочки, щоб вони помістилися в рулетик.
Замочене філе оселедця вийміть з води, перевірте солоність, потім розріжте рибу тонше уздовж навпіл. Ви можете зробити рулет з оселедця більшого розміру, де 1 рулетик - це 1 філе риби. А можна зробити поменше, наприклад на 1 укус, для цього необхідно розрізати філе навпіл. На кожну скибочку оселедця викладіть по шматочку огірка і перцю. Оберніть оселедець навколо начинки, формуючи рулетик. Можна рулет з оселедця скріпити зубочисткою або поставити вертикально, щільно поруч один з одним в яку-небудь невисоку посудину, щоб вони не розкручувалася.
Загорнуті рулети викладіть в блюдо - можна покласти в банку і залити маринадом. Або помістіть їх в миску більшого діаметру, щоб оселедець вміщувався в 1 шар на дні. Залийте рибу остигнулою рідиною (маринадом), накрийте і залиште в холодильнику на 24 години. Можна довше зберігати в розсолі, але тоді оселедець буде більш кислим.
Після закінчення часу дістаньте рибу з розсолу, викладіть красиво на блюдо або інший посуд і подавайте до столу з хлібом або просто як одну зі святкових закусок. Якщо риба знаходиться в розсолі довше, ніж 24 години (максимум 48 годин), вийміть її з оцту і полийте оливковою олією. Таким чином, риба миє залишатися в холодильнику до тижня.
Випадкові рецепти