Як готувати кальмари, щоб вони вийшли м'якими, а не гумовими? Відома маса способів смачного приготування цього популярного морепродукту. У цьому рецепті ми пропонуємо посмажити кальмари на грилі зі спеціями. Це дуже легкий спосіб готування, який легко освоїть навіть кулінар-початківець. При цьому кальмари вийдуть надзвичайно соковитими та апетитними.
Перець чилі вимийте, просушіть і разом із насінням дрібно поріжте ножем.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і теж порубайте ножем або пропустіть через часникодавку. Додайте до часнику подрібнений перець чилі та оливкову олію. Бажано використовувати якісну олію першого холодного віджиму.
Лимон або лайм вимийте, розріжте навпіл і видавіть сік у масу. В ідеалі його потрібно видавлювати, підставивши знизу ситечко або долоню, щоб у маринад для кальмарів не потрапило насіння. Всипте на смак сіль.
Замороженого кальмару розморозьте, обдайте окропом і очистіть від шкірки. Всередину підготовленої тушки покладіть ніж і зробіть зверху надзрізи. Ніж потрібний для того, щоб випадково не розрізати нижню частину.
Перемішайте інгредієнти маринаду та відправте туди кальмар. Обмастіть його соусом з усіх боків і залиште на 20 хвилин.
Розігрійте на сковороді-гриль олію і викладіть туди замаринованого кальмара надрізаною стороною вниз. Смажте 1,5–2 хвилини (до зарум'янювання).
Потім переверніть тушку і підсмажте із протилежного боку. Готового кальмара викладіть на тарілку сервіровки, присипте подрібненою кінзою і подавайте на стіл з перцем чилі і нарізаним часточками лимоном. Це лише один із безлічі варіантів того, як готувати кальмари. Спосіб простий та швидкий, але кальмар виходить дуже смачним. Головне — не перетримати його на сковороді, щоб він не став гумовим. Смачного!
Випадкові рецепти