Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Як готувати кальмари

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

721 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як готувати кальмари - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Як готувати кальмари, щоб вони вийшли м'якими, а не гумовими? Відома маса способів смачного приготування цього популярного морепродукту. У цьому рецепті ми пропонуємо посмажити кальмари на грилі зі спеціями. Це дуже легкий спосіб готування, який легко освоїть навіть кулінар-початківець. При цьому кальмари вийдуть надзвичайно соковитими та апетитними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як готувати кальмари" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перець чилі вимийте, просушіть і разом із насінням дрібно поріжте ножем.

Крок - 1
02

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і теж порубайте ножем або пропустіть через часникодавку. Додайте до часнику подрібнений перець чилі та оливкову олію. Бажано використовувати якісну олію першого холодного віджиму.

Крок - 2
03

Лимон або лайм вимийте, розріжте навпіл і видавіть сік у масу. В ідеалі його потрібно видавлювати, підставивши знизу ситечко або долоню, щоб у маринад для кальмарів не потрапило насіння. Всипте на смак сіль.

Крок - 3
04

Замороженого кальмару розморозьте, обдайте окропом і очистіть від шкірки. Всередину підготовленої тушки покладіть ніж і зробіть зверху надзрізи. Ніж потрібний для того, щоб випадково не розрізати нижню частину.

Крок - 4
05

Перемішайте інгредієнти маринаду та відправте туди кальмар. Обмастіть його соусом з усіх боків і залиште на 20 хвилин.

Крок - 5
06

Розігрійте на сковороді-гриль олію і викладіть туди замаринованого кальмара надрізаною стороною вниз. Смажте 1,5–2 хвилини (до зарум'янювання).

Крок - 6
07

Потім переверніть тушку і підсмажте із протилежного боку. Готового кальмара викладіть на тарілку сервіровки, присипте подрібненою кінзою і подавайте на стіл з перцем чилі і нарізаним часточками лимоном. Це лише один із безлічі варіантів того, як готувати кальмари. Спосіб простий та швидкий, але кальмар виходить дуже смачним. Головне — не перетримати його на сковороді, щоб він не став гумовим. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Плов з мідій - покроковий рецепт, фото 1 Плов з мідій 45 4 3 з 5 - детальніше -