Укр
Рус
Салати з сиром Салати Італійська кухня

Італійський салат з макаронами

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

629 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Італійський салат з макаронами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Італійський салат з макаронами - вегетаріанська закуска, в якій макарони гармонійно поєднуються з запеченими маринованими овочами і спеціями. Виходить дуже смачна, збалансована, ситна і ароматна страва, яку можна поставити навіть на святковий стіл. Як приготувати яскравий і соковитий салат з макаронами по-італійськи, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійський салат з макаронами" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи16.7 гр.
  • Калорії168 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зробіть заправку для салату (вона ж маринад). Змішайте в банку лимонний сік, оливкову олію першого холодного віджиму і сушені спеції (базилік, петрушку, орегано, чебрець, пластівці чилі). Додайте цукор, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець. Закрийте банку кришкою і гарненько струсіть, щоб суміш стала однорідною.

Крок - 1
02

Баклажан вимийте, просушіть і наріжте великими кубиками. Червону цибулю очистіть від лушпиння і наріжте часточками.

Крок - 2
03

Кабачки (у нас цукіні) вимийте, просушіть і подрібніть слайсами шириною приблизно 1,5 см.

Крок - 3
04

Печериці протріть вологою серветкою і в залежності від розміру розріжте навпіл або на четвертинки.

Крок - 4
05

Болгарський перець різних кольорів (у нас червоного і жовтого) вимийте, просушіть і подрібніть шматочками.

Крок - 5
06

Змішайте нарізані овочі, крім кабачків, в одній мисці. Додайте подрібнений часник. Влийте оливкову олію для смаження. Посоліть, поперчіть за смаком. Переміщайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 6
07

Перекладіть отриману овочеву суміш на деко і відправте в розігріту до 250 градусів Цельсія духовку на 25 хвилин.

Крок - 7
08

В окремій ємності змішайте нарізані печериці та кабачки. Додайте подрібнений часник і оливкове масло. Всипте сіль і перець за смаком. Перемішайте інгредієнти, а потім теж перекладіть на деко і відправте в духовку.

Крок - 8
09

Спаржу вимийте, просушіть, обріжте жорстку нижню частину і наріжте стебла шматочками завдовжки приблизно 5 см. Збризніть спаржу оливковою олією, посоліть і поперчіть.

Крок - 9
10

Підготовлену спаржу викладіть на деко з уже злегка запеченими кабачками і грибами і все разом знову відправте в духовку.

Крок - 10
11

Запечені овочі та гриби ще гарячими викладіть в салатницю і полийте раніше приготовленою заправкою, залишивши трохи для подачі. Завдяки високій температурі овочі краще промаринуються. Всипте подрібнену петрушку і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 11
12

Окремо відваріть в підсоленій воді макарони відповідно до інструкції на упаковці. Воду злийте, а в каструлю з макаронами перекладіть запечені овочі та гриби в маринаді і ще раз ретельно вимішайте.

Крок - 12
13

Подрібніть фету, присипте нею салат зверху і полийте заправкою. Дайте страві настоятися і охолонути. Потім перекладіть італійський салат з макаронами на тарілку для подачі - і можете дегустувати. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Домашній суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з галушками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Халва з манки - покроковий рецепт, фото 1 Халва з манки 65 4 3 з 5 - детальніше -
Зелений борщ зі щавлем і яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ зі щавлем і яйцем 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат з гарбузом і куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з гарбузом і куркою 50 3 3 з 5 - детальніше -