Різноманітністю всіляких чудових десертів сьогодні вже нікого не здивуєш. Але більшість з них містять велику кількість калорій, тому не всім підходять. Для такого випадку є відмінний варіант десерту - італійський сабайон, який може виступати в ролі крему, і напою, і навіть соусу. Така страва дуже поширена в Італії, та й далеко за її межами, є не тільки на домашніх святах, але і в дорогих ресторанах. Спробуйте приготувати італійський сабайон за нашим рецептом, і вам обов'язково сподобається це легке і смачне лакомство.
Ми вже знаємо, що сабайон - це десерт зі збитих жовтків з вином, і в нашому варіанті зі свіжими ягодами. Тому спочатку ми, звичайно ж, підготуємо ягоди, а потім займемося основним етапом приготування. Нам знадобляться кілька видів ягід, тому спочатку висипаємо в глибоку посудину вимиту і суху чорницю, а потім додаємо туди ж свіжі, цілі і великі ягоди малини.
Тепер беремо ягоди полуниці, зрізаємо живці і нарізаємо шматочками в ємність з іншими ягодами. Після цього насипаємо до ягодам цукор і натираємо на тертці цедру апельсина.
Сюди ж видавлюємо сік з половини апельсина, а також вливаємо трохи куантро. Перемішуємо все за допомогою лопатки і перекладаємо в деко або жаростійкий лоток. Розміщуємо деко в духовку, розігріту до 210 градусів, на 10-15 хвилин, поки ягоди стануть м'якими.
Поки обсмажуються в духовці ягоди, робимо сабайон. У глибоку миску відокремлюємо жовтки окремо від білків, так як в нашому рецепті використовуємо саме їх. Вінчиком змішуємо жовтки в однорідну масу і додаємо цукрову пудру. Продовжуємо збивати жовтки з цукровою пудрою в пишну піну.
Потім вливаємо біле вино, до речі, краще всього використовувати десертне Марсала або Москато д'Асті, і додаємо зовсім небагато Куантро. Тепер ще кидаємо дрібку солі і все добре перемішуємо вінчиком в красиву однорідну масу.
На плиту ставимо каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Приготовану для сабайону суміш переливаємо в глибокий сотейник круглої форми, і опускаємо його в каструлю з окропом, але так, щоб дно не торкалося води. Суміш постійно дуже інтенсивно збиваємо, поки соус стане густою. Опустивши на мить термометр в соус і визначаємо температуру, вона повинна бути 160 градусів. Після цього соус знімаємо з вогню.
Тепер дістаємо з духовки деко з ягодами і розкладаємо їх гарячими в окремі блюда. Ягоди щедро поливаємо соусом італійський сабайон. Зверху посипаємо наше лакомство цукровою пудрою і за допомогою пальника трохи обпалюємо десерт до рум'яності цукру.
Ще поверх всього натираємо трохи апельсинової цедри. Готовий десерт перед подачею до столу прикрашаємо свіжими листочками м'яти. Насолоджуйтесь ніжним легким лакомством - італійський сабайон.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти