Укр
Рус
Сабайон Десерти Італійська кухня

Італійський сабайон

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1099 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Італійський сабайон - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Різноманітністю всіляких чудових десертів сьогодні вже нікого не здивуєш. Але більшість з них містять велику кількість калорій, тому не всім підходять. Для такого випадку є відмінний варіант десерту - італійський сабайон, який може виступати в ролі крему, і напою, і навіть соусу. Така страва дуже поширена в Італії, та й далеко за її межами, є не тільки на домашніх святах, але і в дорогих ресторанах. Спробуйте приготувати італійський сабайон за нашим рецептом, і вам обов'язково сподобається це легке і смачне лакомство.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійський сабайон" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи17.6 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ми вже знаємо, що сабайон - це десерт зі збитих жовтків з вином, і в нашому варіанті зі свіжими ягодами. Тому спочатку ми, звичайно ж, підготуємо ягоди, а потім займемося основним етапом приготування. Нам знадобляться кілька видів ягід, тому спочатку висипаємо в глибоку посудину вимиту і суху чорницю, а потім додаємо туди ж свіжі, цілі і великі ягоди малини.

Крок - 1
02

Тепер беремо ягоди полуниці, зрізаємо живці і нарізаємо шматочками в ємність з іншими ягодами. Після цього насипаємо до ягодам цукор і натираємо на тертці цедру апельсина.

Крок - 2
03

Сюди ж видавлюємо сік з половини апельсина, а також вливаємо трохи куантро. Перемішуємо все за допомогою лопатки і перекладаємо в деко або жаростійкий лоток. Розміщуємо деко в духовку, розігріту до 210 градусів, на 10-15 хвилин, поки ягоди стануть м'якими.

Крок - 3
04

Поки обсмажуються в духовці ягоди, робимо сабайон. У глибоку миску відокремлюємо жовтки окремо від білків, так як в нашому рецепті використовуємо саме їх. Вінчиком змішуємо жовтки в однорідну масу і додаємо цукрову пудру. Продовжуємо збивати жовтки з цукровою пудрою в пишну піну.

Крок - 4
05

Потім вливаємо біле вино, до речі, краще всього використовувати десертне Марсала або Москато д'Асті, і додаємо зовсім небагато Куантро. Тепер ще кидаємо дрібку солі і все добре перемішуємо вінчиком в красиву однорідну масу.

Крок - 5
06

На плиту ставимо каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Приготовану для сабайону суміш переливаємо в глибокий сотейник круглої форми, і опускаємо його в каструлю з окропом, але так, щоб дно не торкалося води. Суміш постійно дуже інтенсивно збиваємо, поки соус стане густою. Опустивши на мить термометр в соус і визначаємо температуру, вона повинна бути 160 градусів. Після цього соус знімаємо з вогню.

Крок - 6
07

Тепер дістаємо з духовки деко з ягодами і розкладаємо їх гарячими в окремі блюда. Ягоди щедро поливаємо соусом італійський сабайон. Зверху посипаємо наше лакомство цукровою пудрою і за допомогою пальника трохи обпалюємо десерт до рум'яності цукру.

Крок - 7
08

Ще поверх всього натираємо трохи апельсинової цедри. Готовий десерт перед подачею до столу прикрашаємо свіжими листочками м'яти. Насолоджуйтесь ніжним легким лакомством - італійський сабайон.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з квасолею по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1 Салат з квасолею по-грецьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пахлава азербайджанська - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава азербайджанська 60 4 3 з 5 - детальніше -
Грибна бабка - покроковий рецепт, фото 1 Грибна бабка 65 4 3 з 5 - детальніше -