Італійський гамбургер зовсім не поступається американському; замість Чеддер і кетчупу ми вирішили використовувати всі типові інгредієнти для цієї закуски: свіже гарне м'ясо, шматочки смачного сиру, карамелізована червона цибуля і майонез зі свіжого базиліка, строго домашнього приготування!
Щоб приготувати італійський бургер, спочатку почніть створювати майонез з базиліком, важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Отже, залийте жовток в ємність з високими бортами, додайте дрібку солі і чорного меленого перцю.
Також додайте в ємність терту шкірку (цедру) лимона, потім відіжміть сік і додайте його так само до решти інгредієнтів. Почніть змішувати за допомогою погружного міксера, додаючи оливкову чи рослинну олію в ємність, поки не отримаєте кремообразний майонез.
Потім додайте в ємність заздалегідь вимиті листя базиліка і знову все ретельно змішайте. Відставте поки майонез з базиліком в сторону.
Очистіть від лушпиння червона цибуля, розріжте його навпіл, а потім розділіть на шари. Покладіть подрібнену цибулю в каструлю, залийте до половини водою і відправте на плиту.
Додайте в каструлю коричневий цукор і варіть все кілька хвилин. Потім додайте до цибулі воду, що залишилася і продовжуйте готувати, поки вона повністю не випарується. Всього це займе близько 15 хвилин.
Далі з заздалегідь підготовленого фаршу сформуйте м'ясні котлети. Злегка притисніть м'ясо руками, щоб надати бажану форму, потім приправити сіллю, перцем і рослинним маслом з обох сторін.
Нагрійте добре сковорідку з рослинним маслом і помістіть в неї підготовлені котлети, обсмажують хвилин 5 і переверніть їх на іншу сторону.
Тим часом наріжте невеликими шматочками сир і помістіть його на котлети, потім додайте трохи води, яка буде використовуватися для приготування пара, накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще кілька хвилин (близько 4), поки сир повністю не розтане.
А поки подбайте про булках, розділіть їх навпіл, змастіть вершковим маслом кожну половинку, щоб зробити внутрішню частину м'якої і відправте на кілька хвилин підсмажити їх на гарячій сковороді.
Потім покладіть обсмажені булки на обробну дошку і нижню частину полийте раніше підготовленим майонезом з базиліком. Покладіть на майонез попередньо вимиті листя салату.
Потім помістіть котлету з сиром вище на салат і покладіть трохи карамелізованого червоної цибулі.
Останнім шаром укладіть сушені помідори (замариновані в маслі), накрийте другою частиною булки і подавайте італійські гамбургери ще теплими до столу. Ви можете супроводжувати їх смачною смаженою картоплею.
Випадкові рецепти