Укр
Рус
Багет Випічка Італійська кухня

Італійський багет

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1411 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Італійський багет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Про смак і свіжість італійського хліба потрібно не говорити, а просто спробувати один раз, щоб закохатися в нього назавжди. Думаю, ви вже зрозуміли, що я маю на увазі італійський багет. Така версія хлібного виробу - неймовірно смачний багет з хрусткою скоринкою і трохи вологим м'якушем. Рецепт такого хліба настільки простий, що не впоратися з ним практично неможливо тому якщо ви в принципі любитель всіляких хлібних виробів, цей рецепт для вас.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійський багет" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи42.5 гр.
  • Калорії197 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб полегшити процес очікування, можна опару приготувати з вечора, а випікати вранці, ну це вже як вам більше подобається. У будь-якому випадку, перш за все готуємо опару. Для цього в невеликій глибокій посудині розминаємо пивні дріжджі і заливаємо невеликою кількістю води. Дерев'яною паличкою перемішуємо, поки дріжджі у воді розчиняться, і переливаємо дріжджову масу в глечик з водою.

Крок - 1
02

У глибоку миску засипаємо просіяне борошно, звичайно ж, вищого гатунку, додаємо сіль і вінчиком добре перемішуємо, щоб сіль рівномірно змішалася з борошном.

Крок - 2
03

Тепер вливаємо туди розчинені дріжджі і добре змішуємо дерев'яною паличкою круговими рухами, поки не заміситься тісто. Воно має бути м'яким, однорідним, але при цьому злегка прилипати до рук.

Крок - 3
04

Після цього миску з тістом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо її в трохи розігріту духовку. Витримуємо опару при закритих дверцятах духовки, поки тісто збільшиться в об'ємі.

Крок - 4
05

Далі дістаємо його з духовки, знімаємо плівку, а тісто викладаємо на поверхню, злегка посипану борошном. Трохи розправляємо його руками, потім навпаки звертаємо в один суцільний шматок круглої форми, трохи посипаємо борошном і знову укладаємо в посудину. Залишаємо при кімнатній температурі, накривши харчовою плівкою, протягом 45 хвилин або години.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу, знову викладаємо тісто на посипану борошном дошку і поділяємо його на три однакові частини.

Крок - 6
07

Трохи пом'явши кожен шматочок тіста, звертаємо його конвертиком, формуємо однакові шматочки і знову накриваємо спочатку плівкою, а потім легкою тканиною. Залишаємо на півгодини.

Крок - 7
08

Тепер кожну скибочку тіста легко розминаємо, потім звертаємо трубочкою і на місці шва придавлюємо п'ятою долоні. Після цього розгортаємо тісто в довгий батон.

Крок - 8
09

Клаптик тканини розстеляємо на столі, злегка посипаємо борошном і викладаємо на нього тісто, кожен батон відокремлюючи, тканиною. Накриваємо ще зверху тканиною і витримуємо протягом півгодини.

Крок - 9
10

У духовку, розігріту до 250 градусів, ставимо деко з водою і закриваємо дверцята. Тепер заготовки з тіста акуратно перекладаємо на деко, гострим ножем робимо по кілька надрізів і ставимо його в духовку над листом з киплячою водою. Залишаємо тісто в духовці на 10 хвилин, поки з'явиться легка скоринка.

Крок - 10
11

Потім відкриваємо духовку і переставляємо деко з випічкою трохи вище, і випікаємо від 15 до 25 хвилин. За цей час італійський багет стане духмяним, рум'яним і надзвичайно смачним.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -
Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сосиски в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски в духовці 65 7 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з грибів 50 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячий стейк класичний - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий стейк класичний 30 2 2 з 5 - детальніше -