Про смак і свіжість італійського хліба потрібно не говорити, а просто спробувати один раз, щоб закохатися в нього назавжди. Думаю, ви вже зрозуміли, що я маю на увазі італійський багет. Така версія хлібного виробу - неймовірно смачний багет з хрусткою скоринкою і трохи вологим м'якушем. Рецепт такого хліба настільки простий, що не впоратися з ним практично неможливо тому якщо ви в принципі любитель всіляких хлібних виробів, цей рецепт для вас.
Щоб полегшити процес очікування, можна опару приготувати з вечора, а випікати вранці, ну це вже як вам більше подобається. У будь-якому випадку, перш за все готуємо опару. Для цього в невеликій глибокій посудині розминаємо пивні дріжджі і заливаємо невеликою кількістю води. Дерев'яною паличкою перемішуємо, поки дріжджі у воді розчиняться, і переливаємо дріжджову масу в глечик з водою.
У глибоку миску засипаємо просіяне борошно, звичайно ж, вищого гатунку, додаємо сіль і вінчиком добре перемішуємо, щоб сіль рівномірно змішалася з борошном.
Тепер вливаємо туди розчинені дріжджі і добре змішуємо дерев'яною паличкою круговими рухами, поки не заміситься тісто. Воно має бути м'яким, однорідним, але при цьому злегка прилипати до рук.
Після цього миску з тістом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо її в трохи розігріту духовку. Витримуємо опару при закритих дверцятах духовки, поки тісто збільшиться в об'ємі.
Далі дістаємо його з духовки, знімаємо плівку, а тісто викладаємо на поверхню, злегка посипану борошном. Трохи розправляємо його руками, потім навпаки звертаємо в один суцільний шматок круглої форми, трохи посипаємо борошном і знову укладаємо в посудину. Залишаємо при кімнатній температурі, накривши харчовою плівкою, протягом 45 хвилин або години.
Після закінчення цього часу, знову викладаємо тісто на посипану борошном дошку і поділяємо його на три однакові частини.
Трохи пом'явши кожен шматочок тіста, звертаємо його конвертиком, формуємо однакові шматочки і знову накриваємо спочатку плівкою, а потім легкою тканиною. Залишаємо на півгодини.
Тепер кожну скибочку тіста легко розминаємо, потім звертаємо трубочкою і на місці шва придавлюємо п'ятою долоні. Після цього розгортаємо тісто в довгий батон.
Клаптик тканини розстеляємо на столі, злегка посипаємо борошном і викладаємо на нього тісто, кожен батон відокремлюючи, тканиною. Накриваємо ще зверху тканиною і витримуємо протягом півгодини.
У духовку, розігріту до 250 градусів, ставимо деко з водою і закриваємо дверцята. Тепер заготовки з тіста акуратно перекладаємо на деко, гострим ножем робимо по кілька надрізів і ставимо його в духовку над листом з киплячою водою. Залишаємо тісто в духовці на 10 хвилин, поки з'явиться легка скоринка.
Потім відкриваємо духовку і переставляємо деко з випічкою трохи вище, і випікаємо від 15 до 25 хвилин. За цей час італійський багет стане духмяним, рум'яним і надзвичайно смачним.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти