Укр
Рус
Пироги Випічка Італійська кухня

Італійський ананасовий пиріг

( 4.7273 4 511 11 оцінок)

887 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Італійський ананасовий пиріг - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Італійський ананасовий пиріг - універсальний десерт, який підійде на сніданок, обід і вечерю. За типом це класичний пиріг-перевертиш з фруктами. Солодка карамель і кислуватий ананас роблять смак випічки збалансованим. Пиріг виходить м'яким, повітряним і дуже ароматним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійський ананасовий пиріг" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири11.2 гр.
  • Вуглеводи30.6 гр.
  • Калорії239 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ананас вимийте, просушіть, зріжте хвостик і носик і видаліть серцевину. Очистіть фрукт від шкірки і наріжте половину м'якоті тонкими трикутниками. М'якоть подрібніть кубиками.

Крок - 1
02

Зробіть карамель. Поставте на плиту форму для випічки, всипте туди цукор і влийте воду. Увімкніть вогонь і доведіть сироп до кипіння.

Крок - 2
03

Коли колір карамелі стане золотистим, зніміть сковороду з плити, додайте нарізане кубиками вершкове масло і розмішайте до однорідності. Не користуйтеся приладами, просто потрясіть форму, щоб карамель з маслом перемішалися.

Крок - 3
04

Коли суміш стане однорідною, покладіть в форму скибочки ананаса. Викладайте їх по колу внахлест.

Крок - 4
05

Приготуйте тісто для пирога. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м'якше. Розм'якшене масло відправте в миску для змішування, всипте цукор і сіль і збийте міксером. Продовжуючи збивати, по одному введіть в суміш курячі яйця.

Крок - 5
06

Просійте пшеничну муку і по столовій ложці всипте її в збиту масу. Не припиняючи збивання, додайте розпушувач для тіста і влийте мигдальне молоко кімнатної температури.

Крок - 6
07

В кінці всипте миндальне борошно, вимішайте і вимкніть міксер. У тісто відправте кубики ананаса і акуратно перемішайте ложкою або кухонною лопаткою для рівномірного розподілу.

Крок - 7
08

Викладіть тісто у форму для випічки поверх ананасів в карамелі і розрівняйте верх. Надішліть форму в розігріту до 185 градусів духовку на 1 годину.

Крок - 8
09

Готову випічку вийміть з духовки, пройдіться вздовж бортика форми ножем, а потім акуратно переверніть італійський ананасовий пиріг на решітку і остудіть. Подавайте з чаєм або кавою. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мармелад "Домінікана" - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад "Домінікана" 30 4 3 з 5 - детальніше -
Салат цезар класичний з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар класичний з куркою 35 4 3 з 5 - детальніше -
Італійська нуга - покроковий рецепт, фото 1 Італійська нуга 50 4 3 з 5 - детальніше -