Укр
Рус
Макарони Другі страви Італійська кухня

Італійські макарони

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

709 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Італійські макарони - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Італійські макарони букатіні надзвичайно популярні в Римі і всієї провінції Лаціо. Пропонуємо класичний для цього регіону рецепт пасти букатіні а-ля аматрічіана. Це дивно апетитна, насичена смаками і одночасно вишукана страва, яка однаково підійде і для сімейного обіду, і для романтичної вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійські макарони" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири0.4 гр.
  • Вуглеводи26.7 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку зробіть соус. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і поріжте дрібними кубиками.

Крок - 1
02

Розігрійте на сковороді трохи оливкового масла, Відведіть туди нарізану цибулю, посоліть за смаком і смажте на середньому вогні до золотистого.

Крок - 2
03

Гуанчале (сиров'ялені свинячі щоки) наріжте соломкою і відправте на сковороду до підсмаженої цибулі. Якщо немає гуанчале, візьміть іберійську панчетту, свинячі сиров'ялені ковбаси або бекон, але врахуйте, що в гуанчале багато чорного перцю, тому, якщо використовуєте замінники, додатково поперчіть страву за смаком.

Крок - 3
04

Додайте сушений кайенский перець і, помішуючи, смажте до зарум'янювання м'яса. Влийте біле вино і випарюйте на сильному вогні 5 хвилин.

Крок - 4
05

Після цього додайте в соус консервовані помідори черрі. Перекладайте їх шумівкою (без томату). Перемішайте інгредієнти і смажте ще 5-10 хвилин.

Крок - 5
06

Окремо в підсоленій воді відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці. В автентичному рецепті використовуються італійські макарони букатіні, але, якщо їх немає, можна взяти будь-яку іншу пасту.

Крок - 6
07

Готові макарони вийміть з каструлі і перекладіть на сковороду з соусом. Перемішайте інгредієнти, щоб соус рівномірно розподілився між пастою, і відразу сервіруйте страву.

Крок - 7
08

Поверніть макарони на зразок гнізда, прикрасьте помідорами-чері і присипте тертим сиром пекоріно романо. Якщо немає саме пекорино, візьміть пармезан або інший твердий сир на свій смак. Італійська паста букатіні а-ля аматрічіана готова. Страва виходить дуже смачною і ароматною, а приготований соус поєднується з усіма видами італійських макаронів. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Щербет - покроковий рецепт, фото 1 Щербет 25 6 3 з 5 - детальніше -
Ачма - покроковий рецепт, фото 1 Ачма 90 4 3 з 5 - детальніше -
Борщ з щавелем та яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з щавелем та яйцем 75 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курячі нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Курячі нагетси 50 3 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Ароматний сирний соус - покроковий рецепт, фото 1 Ароматний сирний соус 20 1 2 з 5 - детальніше -
Апельсиновий пунш з ромом - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий пунш з ромом 20 1 2 з 5 - детальніше -