Укр
Рус
Макарони Другі страви Італійська кухня

Італійські макарони

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

672 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Італійські макарони - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Італійські макарони букатіні надзвичайно популярні в Римі і всієї провінції Лаціо. Пропонуємо класичний для цього регіону рецепт пасти букатіні а-ля аматрічіана. Це дивно апетитна, насичена смаками і одночасно вишукана страва, яка однаково підійде і для сімейного обіду, і для романтичної вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійські макарони" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири0.4 гр.
  • Вуглеводи26.7 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку зробіть соус. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і поріжте дрібними кубиками.

Крок - 1
02

Розігрійте на сковороді трохи оливкового масла, Відведіть туди нарізану цибулю, посоліть за смаком і смажте на середньому вогні до золотистого.

Крок - 2
03

Гуанчале (сиров'ялені свинячі щоки) наріжте соломкою і відправте на сковороду до підсмаженої цибулі. Якщо немає гуанчале, візьміть іберійську панчетту, свинячі сиров'ялені ковбаси або бекон, але врахуйте, що в гуанчале багато чорного перцю, тому, якщо використовуєте замінники, додатково поперчіть страву за смаком.

Крок - 3
04

Додайте сушений кайенский перець і, помішуючи, смажте до зарум'янювання м'яса. Влийте біле вино і випарюйте на сильному вогні 5 хвилин.

Крок - 4
05

Після цього додайте в соус консервовані помідори черрі. Перекладайте їх шумівкою (без томату). Перемішайте інгредієнти і смажте ще 5-10 хвилин.

Крок - 5
06

Окремо в підсоленій воді відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці. В автентичному рецепті використовуються італійські макарони букатіні, але, якщо їх немає, можна взяти будь-яку іншу пасту.

Крок - 6
07

Готові макарони вийміть з каструлі і перекладіть на сковороду з соусом. Перемішайте інгредієнти, щоб соус рівномірно розподілився між пастою, і відразу сервіруйте страву.

Крок - 7
08

Поверніть макарони на зразок гнізда, прикрасьте помідорами-чері і присипте тертим сиром пекоріно романо. Якщо немає саме пекорино, візьміть пармезан або інший твердий сир на свій смак. Італійська паста букатіні а-ля аматрічіана готова. Страва виходить дуже смачною і ароматною, а приготований соус поєднується з усіма видами італійських макаронів. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печінковий торт - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт 60 5 4 з 5 - детальніше -
Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Бублики з маковою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Бублики з маковою начинкою 180 4 3 з 5 - детальніше -
Морозиво пломбір - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пломбір 40 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Воловани з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з сьомгою 60 1 3 з 5 - детальніше -
Печиво з зеленою цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з зеленою цибулею 40 3 3 з 5 - детальніше -
Філе індички у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички у вершковому соусі 50 2 3 з 5 - детальніше -
Запечений окунь в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запечений окунь в духовці 70 3 3 з 5 - детальніше -