Італійське лечо - пепероната - дуже смачний літній гарнір, який ідеально підходить до ніжного м'яса або риби. Також можна використовувати для приготування гарячої брускетти або як соус до пасти.
Для приготування італійського лечо - пепероната, вам знадобиться глибока велика сковорідка з антипригарним покриттям або сотейник. Поставте її на маленький вогонь. Налийте в сковорідку невелику кількість оливкової олії першого холодного віджиму.
Візьміть головку часнику і відокремте від неї кілька зубів. Очистіть їх від лушпиння. Киньте часник, не подрібнюючи, в сковорідку з оливковою олією, нехай трохи підрум'яниться.
Тим часом займіться підготовкою овочів. Червону цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під холодною водою. Покладіть на кухонну дошку. Якщо цибуля велика, то наріжте її чверть кільцями. Якщо трохи менше - тонкими півкільцями. Надішліть подрібнену цибулю в сковорідку. Періодично помішуючи, трохи підсмажте її.
Поки червона цибуля рум'яниться в сковорідці на невеликому вогні, дістаньте солодкий перець. Для того, щоб страва виглядала яскравішою, використовуйте червоний, жовтий і зелений перець. Ретельно помийте його під проточною водою. Розріжте навпіл, видаліть насіння і хвостики. Наріжте кожну половинку довгими смужками.
Надішліть нарізаний різнокольоровий солодкий перець в сковорідку з підрум'яненою цибулею і часником. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем. Добре перемішайте і накрийте кришкою. Готуйте на маленькому вогні протягом хвилин 10 - 15.
По закінченню цього періоду зніміть кришку зі сковороди. Дістаньте зуби часнику і викиньте їх. Тепер до овочів необхідно додати вказану в рецепті кількість томатного пюре. Акуратно перемішайте всі інгредієнти за допомогою лопатки. Знову накрийте кришкою і трохи протоміть. Перець в даній страві повинен бути м'яким, але при цьому не розвалюватися.
Перед тим, як вимикати вогонь, спробуйте пеперонату на смак. Можливо, потрібно додати ще трохи солі або чорного меленого перцю. Пересипте готове італійське лечо зі сковороди в тарілку. Смачно як в теплому, так і холодному вигляді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти