Укр
Рус
Закуска з помідорів Закуски Російська кухня

Італійська закуска з помідорів

( 4.7647 4 517 17 оцінок)

1772 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Італійська закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Приготуємо легку низькокалорійну закуску з помідор, сиру моцарелли і базиліка, заправлену оливковою олією. Кольори цієї закуски нагадують кольори італійського прапора, так що не дарма вона стала воістину національним блюдом Італії. Капрезе - так на батьківщині Данте і Петрарка називають це чудову страву. Ми тільки доповнимо її розкішний смак бальзамічним соусом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійська закуска з помідорів" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири15.4 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відберемо середнього розміру помідори, ретельно їх помиємо, даємо стекти воді і вирізаємо акуратно плодоніжки. На кухонній дошці нарізаємо помідор рівними, тонкими кільцями.

Крок - 1
02

Потім займемося сиром. У цьому рецепті використовуємо усіма улюблену моцарелу. Її ми нарізаємо пластинками завтовшки близько 0,5 см.

Крок - 2
03

Далі під проточною водою добре вимиємо базилік, обсушуємо і відокремлюємо листя від стебел.

Крок - 3
04

Займемося формуванням самої страви. Для цього викладаємо на тарілку по черзі: нарізаний помідор, Моцареллу і листочок базиліка. Продовжуємо чергувати, поки не закінчаться всі інгредієнти.

Крок - 4
05

Зверху рясно поливаємо оливковою олією холодного віджиму. Посипаємо рясно нашу закуску сіллю. Її краще використовувати морську, середнього помелу.

Крок - 5
06

Далі притрушуємо страву чорним меленим перцем або іншими ароматними приправами. Приготовану страву подаємо на стіл. В окрему маленьку салатну тарілку викладаємо частину закуски (помідор, сир, базилік) і поливаємо бальзамічним соусом (виварений бальзамічний оцет з медом). Пориньте в атмосферу сонячної Італії з нашою легкою італійською закускою з помідорів.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Здобні пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Здобні пиріжки 50 5 3 з 5 - детальніше -
Оладки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на дріжджах 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чіпси з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси з сиром 35 1 2 з 5 - детальніше -