Приготуємо легку низькокалорійну закуску з помідор, сиру моцарелли і базиліка, заправлену оливковою олією. Кольори цієї закуски нагадують кольори італійського прапора, так що не дарма вона стала воістину національним блюдом Італії. Капрезе - так на батьківщині Данте і Петрарка називають це чудову страву. Ми тільки доповнимо її розкішний смак бальзамічним соусом.
Відберемо середнього розміру помідори, ретельно їх помиємо, даємо стекти воді і вирізаємо акуратно плодоніжки. На кухонній дошці нарізаємо помідор рівними, тонкими кільцями.
Потім займемося сиром. У цьому рецепті використовуємо усіма улюблену моцарелу. Її ми нарізаємо пластинками завтовшки близько 0,5 см.
Далі під проточною водою добре вимиємо базилік, обсушуємо і відокремлюємо листя від стебел.
Займемося формуванням самої страви. Для цього викладаємо на тарілку по черзі: нарізаний помідор, Моцареллу і листочок базиліка. Продовжуємо чергувати, поки не закінчаться всі інгредієнти.
Зверху рясно поливаємо оливковою олією холодного віджиму. Посипаємо рясно нашу закуску сіллю. Її краще використовувати морську, середнього помелу.
Далі притрушуємо страву чорним меленим перцем або іншими ароматними приправами. Приготовану страву подаємо на стіл. В окрему маленьку салатну тарілку викладаємо частину закуски (помідор, сир, базилік) і поливаємо бальзамічним соусом (виварений бальзамічний оцет з медом). Пориньте в атмосферу сонячної Італії з нашою легкою італійською закускою з помідорів.
Випадкові рецепти