Італійська нуга - це десерт, який відомий практично в усьому світі. Єдине кожна кухня має свої нюанси в приготуванні цього знаменитого лакомства. Ось один з варіантів нашої не менше смачної нуги.
Досить великого розміру деко застеліть пергаментним папером. Засипте в деко попередньо очищені фісташки, мигдаль і волоські горіхи, які заздалегідь теж потрібно трохи подрібнити.
Рівномірно розподіліть інгредієнти по всьому листу і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів, приблизно на 6-7 хвилин. Після закінчення зазначеного часу витягніть деко з духовки, а висушені горіхи викладіть на обробну дошку або блюдо, щоб вони охололи.
Далі в невелику миску покладіть родзинки, залийте їх (повністю покривши) окропом і залиште десь на 10-12 хвилин, до розм'якшення плоду. Потім викладіть розм'якшені родзинки на деко застелене паперовим рушником, трохи промокніть і залиште до подальшого використання.
Тепер ще в одну миску відокремте акуратно пелюстки від бутонів підсушеної чайної троянди і відставте на час в сторону.
Далі неглибоку сковорідку помістіть на плиту, укладіть в неї вершкове масло і повністю розтопіть. Засипте в гаряче масло маршмеллоу (бажано білого кольору) і томіть, постійно мішаючи, до повного розчинення продукту і утворення однорідної рідкої суміші.
Тепер, продовжуючи томити суміш на слабкому вогні і постійно мішаючи, залийте в сковорідку трохи харчового барвника. Продовжуйте варити близько 2 хвилин, а потім засипте в ємність сухе молоко і продовжуйте томити вміст, постійно пермішуючи, до утворення однорідної сметаноподібної суміші.
Далі засипте в утворену суміш раніше підготовлені горіхи з родзинками і ще раз все ретельно перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів, а потім зніміть сковорідку з плити.
Потім утворену масу викладіть на пергаментний папір, накрийте другим листом паперу і за допомогою качалки розкачайте охолоджену суміш в не сильно товстий пласт.
Потім зніміть верхній аркуш паперу і посипте утворений пласт раніше підготовленими пелюстками троянди.
Знову накрийте майже готову страву пергаментним папером і ще раз легенько качалкою прикатайте, сформувавши якомога рівніше края. Потім помістіть страву в холодильник приблизно на 3-4 години.
Після витягніть застиглу італійську нугу з холодильника, наріжте порційно і дивуйте гостей і близьких.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти