Укр
Рус
Крема Десерти Італійська кухня

Італійська меренга

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1183 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Італійська меренга - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Італійська меренга - різновид безе, але без випікання. Для її створення в білки при збиванні додається гарячий сироп, що робить меренгу дивно стабільною. Пропонуємо рецепт приготування на її основі масляного крему, ідеального для покриття тортів, тістечок і капкейків.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійська меренга" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири30 гр.
  • Вуглеводи36.4 гр.
  • Калорії430 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заздалегідь вийміть вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Додайте ваніль або ванільний екстракт і збийте м'яке масло міксером до стану пишного білого крему.

Крок - 1
02

Приготуйте цукровий сироп для італійської меренги. У сотейнику змішайте воду з цукром і поставте на вогонь. Не перемішуйте суміш ложкою, а просто круговими рухами водіть сотейником, щоб цукор всередині розчинився.

Крок - 2
03

Коли це станеться, доведіть суміш до кипіння і варіть 2-3 хвилини (не більше й при цьому не мішайте!). Якщо є кухонний термометр, прослідкуйте, щоб температура сиропу не перевищила 120 градусів. Це ідеальна температура для італійської меренги.

Крок - 3
04

У чашу міксера відправте яєчні білки кімнатної температури, дрібку солі і винний камінь (або лимонну кислоту). Збивайте білки насадкою «вінчик» до пишності. Коли з'явиться біла піна, почніть, не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливати в білки гарячий сироп. Білки повинні заваритися, але не зваритися! Завдяки цьому піна стане дуже пишною, глянсовою і стійкою.

Крок - 4
05

Це і є італійська меренга. Не переживайте, якщо вона не вийде такою, як потрібно, з першого разу. Все приходить з досвідом. Насправді це дуже просто. Продовжіть збивання, потроху додаючи в меренгу збите вершкове масло з ваніллю.

Крок - 5
06

Коли суміш стане густою, але м'якою і еластичною, масляний крем готовий. Перекладіть його в миску і використовуйте для прослоювання і прикраси випічки. Своїх властивостей цей крем не втрачає навіть при кімнатній температурі (крім літнього сезону). Бажаємо вражаючих кулінарних досягнень!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -
Салат з кукурудзою і яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кукурудзою і яблуками 30 2 2 з 5 - детальніше -
Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курячий шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Курячий шніцель 45 2 2 з 5 - детальніше -
Стейк на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк на сковороді 40 6 3 з 5 - детальніше -
Заливне з горбуші - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з горбуші 180 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в сковороді 35 3 3 з 5 - детальніше -