Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Італійська лазанья

( 4.8788 4 533 33 оцінки)

2661 - переглядів
55 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Італійська лазанья - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Відома італійська страва під назвою лазанья набула величезну популярність у багатьох країнах по всьому світу. Лазанья являє собою виріб, як правило, прямокутної форми, в якому є шари начинки з м'ясного фаршу з соусом. Варіації приготування цієї страви різні, але основа незмінна. Скуштувати смачну лазанью можна в ресторані або якому-небудь кафе, але приготувати її у себе на кухні подарує вам куди більшу насолоду. Приготувати лазанью - означає докласти чимало зусиль, але результат того вартий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійська лазанья" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи7.2 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте м'ясний соус: на гарячій сковороді обсмажте очищену від лушпиння і нарізану червону цибулю до золотистого. Засипте в сковорідку подрібнений часник і змішайте, потім залийте масло оливи і обсмажте кілька хвилин.

Крок - 1
02

Покладіть наступним в сковорідку м'ясний фарш, розмішайте і томіть, поки він не змінить відтінок. Потім засипте сіль, паприку, базилік, орегано, чорний мелений перець і ще раз добре все змішайте.

Крок - 2
03

Поверх м'яса додайте досить багато нарізаної кубиками томатної м'якоті, перемішайте і томіть приблизно 2 хвилини. Потім додайте воду, ретельно перемішайте, укрийте кришкою і варіть на слабкому вогні 1 годину 30 хвилин, регулярно помішуючи.

Крок - 3
04

Підготуйте бешамель: в глибокій сковороді розтопіть вершкове масло, засипте борошно і ретельно перемішайте. Потім залийте молоко і перемішайте, поки воно загусне. Засипте сіль, мелений мускатний горіх, змішайте і приберіть з вогню.

Крок - 4
05

Зберіть лазанью шарами в форму розміром (25 × 30 см): першим шаром покладіть подрібнену томатну м'якоть, залийте всю поверхню маслом оливи. Потім дотримуйтесь шару листів лазаньї, розмістіть м'ясний шар і посипте свіжою рубленою петрушкою (або базиліком).

Крок - 5
06

Потім посипте вміст форми натертим сиром пармезан і покладіть 1/3 від кількості соусу бешамель. Далі йде шар подрібненої моцарели і другий шар листів лазаньї.

Крок - 6
07

Додайте ще один м'ясний шар, посипте свіжою нашаткованою петрушкою і натертим сиром пармезан. Потім ще один шар бешамель і ще один шар подрібненої моцарели.

Крок - 7
08

Покладіть третій шар листів лазаньї і змастіть останнім шаром соусу бешамель. Посипте тертим твердим сиром і нанесіть останній шар скибочок моцарели. Накрийте форму алюмінієвою фольгою і випікайте в духовці при 200 градусах протягом 55 хвилин. Потім зніміть алюмінієву фольгу і випікайте ще близько 5 хвилин. Насолоджуйтеся з задоволенням готовою італійською лазаньєю!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Секрет молодості - покроковий рецепт, фото 1 Салат Секрет молодості 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Різотто з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з печерицями 45 5 3 з 5 - детальніше -
Лобіо з білої квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з білої квасолі 75 6 3 з 5 - детальніше -
Сметанно - часниковий соус - покроковий рецепт, фото 1 Сметанно - часниковий соус 35 1 2 з 5 - детальніше -
?>