Відома італійська страва під назвою лазанья набула величезну популярність у багатьох країнах по всьому світу. Лазанья являє собою виріб, як правило, прямокутної форми, в якому є шари начинки з м'ясного фаршу з соусом. Варіації приготування цієї страви різні, але основа незмінна. Скуштувати смачну лазанью можна в ресторані або якому-небудь кафе, але приготувати її у себе на кухні подарує вам куди більшу насолоду. Приготувати лазанью - означає докласти чимало зусиль, але результат того вартий.
Приготуйте м'ясний соус: на гарячій сковороді обсмажте очищену від лушпиння і нарізану червону цибулю до золотистого. Засипте в сковорідку подрібнений часник і змішайте, потім залийте масло оливи і обсмажте кілька хвилин.
Покладіть наступним в сковорідку м'ясний фарш, розмішайте і томіть, поки він не змінить відтінок. Потім засипте сіль, паприку, базилік, орегано, чорний мелений перець і ще раз добре все змішайте.
Поверх м'яса додайте досить багато нарізаної кубиками томатної м'якоті, перемішайте і томіть приблизно 2 хвилини. Потім додайте воду, ретельно перемішайте, укрийте кришкою і варіть на слабкому вогні 1 годину 30 хвилин, регулярно помішуючи.
Підготуйте бешамель: в глибокій сковороді розтопіть вершкове масло, засипте борошно і ретельно перемішайте. Потім залийте молоко і перемішайте, поки воно загусне. Засипте сіль, мелений мускатний горіх, змішайте і приберіть з вогню.
Зберіть лазанью шарами в форму розміром (25 × 30 см): першим шаром покладіть подрібнену томатну м'якоть, залийте всю поверхню маслом оливи. Потім дотримуйтесь шару листів лазаньї, розмістіть м'ясний шар і посипте свіжою рубленою петрушкою (або базиліком).
Потім посипте вміст форми натертим сиром пармезан і покладіть 1/3 від кількості соусу бешамель. Далі йде шар подрібненої моцарели і другий шар листів лазаньї.
Додайте ще один м'ясний шар, посипте свіжою нашаткованою петрушкою і натертим сиром пармезан. Потім ще один шар бешамель і ще один шар подрібненої моцарели.
Покладіть третій шар листів лазаньї і змастіть останнім шаром соусу бешамель. Посипте тертим твердим сиром і нанесіть останній шар скибочок моцарели. Накрийте форму алюмінієвою фольгою і випікайте в духовці при 200 градусах протягом 55 хвилин. Потім зніміть алюмінієву фольгу і випікайте ще близько 5 хвилин. Насолоджуйтеся з задоволенням готовою італійською лазаньєю!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти