Укр
Рус
Шоколад Напої Італійська кухня

Італійський гарячий шоколад

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

854 - переглядів
15 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Італійський гарячий шоколад - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Італійський гарячий шоколад - смачний, ароматний напій, яким можна насолоджуватися і в будні, і у свята. Це щось середнє між плитковим шоколадом та какао, а точніше, це шоколад, який не застигає! Щоб він був по-справжньому апетитним, використовуйте для його приготування шоколад з високим відсотком какао. Цей рецепт – маст-хев для всіх шокоголіків.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Італійський гарячий шоколад" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири14.3 гр.
  • Вуглеводи27.7 гр.
  • Калорії262 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте сковороду на плиту та розтопіть у ній вершкове масло.

Крок - 1
02

Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно (можна замінити картопляним або кукурудзяним крохмалем) і перемішайте. Борошно або крохмаль виступають як загусник. Завдяки їм шоколад набуде правильної консистенції і не буде занадто рідким.

Крок - 2
03

Додайте в сковорідку цукор та знову перемішайте інгредієнти, щоб розчинити кристали.

Крок - 3
04

Влийте в масу молоко, доведіть до кипіння і, помішуючи, кип'ятіть, поки суміш не загусне.

Крок - 4
05

Чорний шоколад (бажано з вмістом какао не менше 70%, а краще 90%) розламайте на шматочки і відправте в масу, що загуснула. Чим якісніший плитковий шоколад, тим смачніше вийде напій.

Крок - 5
06

Помішуючи, дочекайтеся, поки шматочки повністю розійдуться. В результаті суміш повинна набути виражений шоколадний відтінок та смак.

Крок - 6
07

Після цього гарячий шоколад італійською можна вважати готовим. Вимкніть вогонь, перелийте вміст сковороди у чашку та прикрасьте збитими вершками. Такий шоколад можна їсти просто чайною ложкою, а можна мачати в нього печиво. Вийде чудовий десерт, який не соромно подати навіть на святковий стіл. Це також гарний варіант для романтичної вечері.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Окрошка на сироватці - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сироватці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар в блендері 35 1 2 з 5 - детальніше -
Сушений ананас - покроковий рецепт, фото 1 Сушений ананас 45 1 2 з 5 - детальніше -
Слойки з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Слойки з полуницею 40 3 3 з 5 - детальніше -