Італійський гарячий шоколад - смачний, ароматний напій, яким можна насолоджуватися і в будні, і у свята. Це щось середнє між плитковим шоколадом та какао, а точніше, це шоколад, який не застигає! Щоб він був по-справжньому апетитним, використовуйте для його приготування шоколад з високим відсотком какао. Цей рецепт – маст-хев для всіх шокоголіків.
Поставте сковороду на плиту та розтопіть у ній вершкове масло.
Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно (можна замінити картопляним або кукурудзяним крохмалем) і перемішайте. Борошно або крохмаль виступають як загусник. Завдяки їм шоколад набуде правильної консистенції і не буде занадто рідким.
Додайте в сковорідку цукор та знову перемішайте інгредієнти, щоб розчинити кристали.
Влийте в масу молоко, доведіть до кипіння і, помішуючи, кип'ятіть, поки суміш не загусне.
Чорний шоколад (бажано з вмістом какао не менше 70%, а краще 90%) розламайте на шматочки і відправте в масу, що загуснула. Чим якісніший плитковий шоколад, тим смачніше вийде напій.
Помішуючи, дочекайтеся, поки шматочки повністю розійдуться. В результаті суміш повинна набути виражений шоколадний відтінок та смак.
Після цього гарячий шоколад італійською можна вважати готовим. Вимкніть вогонь, перелийте вміст сковороди у чашку та прикрасьте збитими вершками. Такий шоколад можна їсти просто чайною ложкою, а можна мачати в нього печиво. Вийде чудовий десерт, який не соромно подати навіть на святковий стіл. Це також гарний варіант для романтичної вечері.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти