Італійський томатний суп з нутом і грибами - апетитна вегетаріанська перша страва, насичена різноманітними смаками і ароматами. Доступні інгредієнти, легке приготування і відмінний смак зроблять його фаворитом на вашому обідньому столі. Спробуйте приготувати - і цей рецепт стане одним з ваших улюблених. Ідеально підходить для пісного меню.
Помідори вимийте, просушіть і наріжте великими шматочками. Не забудьте видалити місце кріплення плодоніжки.
Печериці протріть вологою серветкою від забруднень і наріжте тонкими слайсами.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і половину дрібно поріжте ножем, а половину наріжте тонкими слайсами.
На сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію і, помішуючи, смажте на ній подрібнені цибулю і часник до легкої прозорості.
Додайте нарізані слайсами печериці. З консервованого нуту злийте рідину і відправте зерна в загальну масу. Якщо немає консервованого, можна купити сушений нут і заздалегідь відварити.
Покладіть в блюдо шматочки помідорів і ретельно перемішайте. Влийте в сковороду трохи води і, помішуючи, тушкуйте овочі з печерицями, поки помідори не стануть м'якими і не пустять сік. Розбийте томати кулінарною лопаткою, щоб зробити шматочки менше.
В кінці приготування приправте італійський томатний суп з нутом і грибами сіллю, цукром і меленим чорним перцем за смаком. Ретельно перемішайте вміст каструлі, проваріть ще 2-3 хвилини і вимкніть вогонь.
Розлийте італійський томатний суп по тарілках, прикрасьте свіжим базиліком і подавайте на стіл з білим хлібом. Суп пісний, але густий і насичений, а завдяки нуту і грибам ще і ситний. Він внесе різноманітність в вегетаріанське меню.
Випадкові рецепти