Укр
Рус
Омлет Другі страви Іспанська кухня

Іспанський омлет

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1036 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Іспанський омлет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей , Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Іспанський омлет, також відомий як картопляна паляниця, відрізняється від класичного набором інгредієнтів і технологією приготування. Зовні він нагадує великий рум'яний корж, зроблений з яєць і картоплі. Може здатися, що в рецепті іспанського омлету занадто багато оливкової олії, але насправді воно потрібно тільки для обсмажування продуктів, які в ньому буквально варяться. Потім масло можна злити і використовувати в інших стравах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Іспанський омлет" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири27.1 гр.
  • Вуглеводи7.6 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і висушіть. Підготовлену картоплю спочатку розріжте навпіл, потім на четвертинки, а після наріжте тонкими слайсами.

Крок - 1
02

Розігрійте в сковороді якісну оливкову олію і, помішуючи, смажте на ній картоплю 3-4 хвилини.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Надішліть цибулеву нарізку в сковороду з картоплею і, помішуючи, смажте на середньому вогні 10-15 хвилин. Овочі повинні стати м'якими і злегка зарум'янитися.

Крок - 4
05

Процідіть цибулево-картопляну суміш через сито, щоб злити масло.

Крок - 5
06

Яйця вимийте, просушіть і розбийте в миску. Щоб вийшов ідеальний іспанський омлет, потрібно брати 2 великих яйця на кожні 300 г картоплі. Посоліть яйця за смаком і збийте вінчиком до однорідності.

Крок - 6
07

Додайте в яєчну масу цибулево-картопляну суміш, перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів і дайте постояти 20-30 хвилин.

Крок - 7
08

Розігрійте в сковороді невелику кількість оливкової олії і вилийте туди яйця з картоплею і цибулею. Смажте на середньому вогні 6-8 хвилин, час від часу злегка струшуючи сковорідку, щоб суміш прогрівався рівномірно.

Крок - 8
09

Потім проведіть кулінарною лопаткою уздовж бортика сковороди, накрийте омлет тарілкою і переверніть догори дном. Поверніть картопляний корж на сковороду, щоб підсмажити нижню частину. Готуйте ще 2-3 хвилини. Омлет повинен схопитися зовні, але залишитися трохи рідким всередині.

Крок - 9
10

Готовий іспанський омлет перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте до столу. Він м'який, соковитий, ніжний і ароматний. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -
Молочний цукор - покроковий рецепт, фото 1 Молочний цукор 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мус рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Мус рецепт простий 45 2 3 з 5 - детальніше -
Варення з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Варення з вишні 95 1 3 з 5 - детальніше -