Іспанський омлет, також відомий як картопляна паляниця, відрізняється від класичного набором інгредієнтів і технологією приготування. Зовні він нагадує великий рум'яний корж, зроблений з яєць і картоплі. Може здатися, що в рецепті іспанського омлету занадто багато оливкової олії, але насправді воно потрібно тільки для обсмажування продуктів, які в ньому буквально варяться. Потім масло можна злити і використовувати в інших стравах.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і висушіть. Підготовлену картоплю спочатку розріжте навпіл, потім на четвертинки, а після наріжте тонкими слайсами.
Розігрійте в сковороді якісну оливкову олію і, помішуючи, смажте на ній картоплю 3-4 хвилини.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Надішліть цибулеву нарізку в сковороду з картоплею і, помішуючи, смажте на середньому вогні 10-15 хвилин. Овочі повинні стати м'якими і злегка зарум'янитися.
Процідіть цибулево-картопляну суміш через сито, щоб злити масло.
Яйця вимийте, просушіть і розбийте в миску. Щоб вийшов ідеальний іспанський омлет, потрібно брати 2 великих яйця на кожні 300 г картоплі. Посоліть яйця за смаком і збийте вінчиком до однорідності.
Додайте в яєчну масу цибулево-картопляну суміш, перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів і дайте постояти 20-30 хвилин.
Розігрійте в сковороді невелику кількість оливкової олії і вилийте туди яйця з картоплею і цибулею. Смажте на середньому вогні 6-8 хвилин, час від часу злегка струшуючи сковорідку, щоб суміш прогрівався рівномірно.
Потім проведіть кулінарною лопаткою уздовж бортика сковороди, накрийте омлет тарілкою і переверніть догори дном. Поверніть картопляний корж на сковороду, щоб підсмажити нижню частину. Готуйте ще 2-3 хвилини. Омлет повинен схопитися зовні, але залишитися трохи рідким всередині.
Готовий іспанський омлет перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте до столу. Він м'який, соковитий, ніжний і ароматний. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти