Для цієї паельї ми вибрали різноманітність морепродуктів. Ви можете приготувати цю страву на своїй плиті або на грилі. Але рекомендуємо настійно використовувати спеціальну сковороду, щоб вийшла шикарна іспанська паелья з морепродуктами.
Глибокий сотейник або велику сковороду помістіть на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре розігрійте. Потім помістіть в гарячу олію попередньо нарізану кільцями сиров'ялену ковбасу (в цьому рецепті добре підходить чорізо, але ви можете використовувати будь-який вид).
Обсмажуйте ковбасу, періодично помішуючи, до утворення золотистої скоринки на м'ясному виробі, а потім перемістіть її на тарілку і відставте на час в сторону.
А в цю сковорідку влийте трохи масла. Потім очистіть від лушпиння цибулю, на обробній дошці дрібно її нашаткуйте, а потім відправте в киплячу олію. Сюди ж додайте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до легкого розм'якшення цибулі.
Потім помийте під проточною водою, просушіть, а потім дрібно наріжте зелень петрушки. Відправте зелень в сковорідку, ретельно перемішайте і продовжуйте обсмажувати, до золотистості цибулі і появи насиченого аромату.
Далі помийте під проточною водою помідори, викладіть на обробну дошку і наріжте невеликими кубиками. Подрібнені томати відправте в сковорідку до решти інгредієнтів, перемішайте і томіть близько 2 хвилин.
Потім поступово засипайте круглий рис в сковорідку, одночасно змішаючи, до об'єднання всіх продуктів в ємності. А після залийте все заздалегідь підготовленим овочевим бульйоном.
Далі приправте вміст сковороди сухою паприкою, додайте трохи шафрану і долийте біле сухе вино. Ретельно все перемішайте і залиште страву томитися приблизно на 10 хвилин.
Потім додайте в сковорідку, раніше обсмажену ковбасу, ще раз все перемішайте і продовжуйте томити майбутню паелью до впитування рисом практично всієї рідини.
Далі посоліть вміст сковороди, перемішайте і акуратно укладіть в ємність мідії і попередньо очищені креветки. Томіть ще близько 5 хвилин, поки всі черепашки не відчиняться.
Тепер ще раз все перемішайте і додайте в сковороду заздалегідь вимитий і перерізаний хвіст омара. Потім накрийте сковорідку кришкою і нехай страва томиться ще близько 10 хвилин.
Далі відкрийте кришку сковорідки, прикрасьте готову італійську паелью з морепродуктами часточками лимона, посипте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте ароматну страву до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти