Іспанська тортилья з карамелізованою цибулею, в варіанті рецепта картопляного омлету з солодкою ноткою. Дуже просто приготувати чудову страву з оригінальною ноткою.
Перше, що необхідно зробити, це очистити картоплю від шкірки. Потім розріжте картоплю на не дуже товсті шматочки, щоб вони добре присмажилися всередині і були м'якими.
Залийте в невелику сковороду рослинне або оливкове масло і нагрійте на середньому вогні. Після нагрівання масла, додайте в сковороду нарізану картоплю.
Коли картопля стане м'якою, виловіть її з гарячого масла і залиште на промокальному папері, щоб видалити зайвий жир. Додайте трохи солі.
Курячі яйця збийте з допомогою міксера або кухонного вінчика в глибокій мисці. Надішліть картоплю в миску зі збитими яйцями і ретельно перемішайте. Дайте постояти утвореній масі близько 10 хвилин. Це дозволить вмісту придбати консистенцію.
Тепер приготуйте карамелізовану цибулю: очистіть її від лушпиння, а потім наріжте на обробній дошці соломкою. Обсмажте подрібнену цибулю в невеликій сковороді, час від часу помішуючи, і нехай вона поступово готується. Посипте цибулю цукром, і вона при обсмажуванні закарамелізуеться.
Далі залийте в більшу сковороду на середньому вогні шар картопляної суміші, яку зарезервували раніше. Всередину додайте карамелізовану цибулю. Викладіть перший шар картопляної суміші, потім цибулю і покрийте залишеною сумішшю з картоплі.
Трохи струсіть, піднявши з вогню, сковороду з масою і побачите, що нижня частина утвореної тортильі згустилася, в цьому випадку дуже обережно переверніть її за допомогою тарілки, що закриває сковороду, і обсмажте з іншого боку.
Через кілька секунд іспанська тортилья з картоплею і цибулею буде готова. Саме в цей момент надавайте страві бажаний вид, акуратно виклавши тортилью на блюдо. Залишається тільки вибрати хороший домашній хліб і їсти.
Випадкові рецепти