Іспанську паелью можна готувати різними способами, тому ми хотіли представити вам один з найбільш універсальних рецептів паельї, який існує, оскільки він підтримує всі види інгредієнтів: морепродукти, курку, овочі і звичайно рис.
Свинячі ребра з курячою грудкою помийте під проточною водою і трохи просушіть паперовим рушником. Потім викладіть м'ясо на велике блюдо, рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем.
Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Помістіть ребра і курячу грудку в розпечене масло і обсмажуйте до зникнення рожевості і появи золотистої скоринки на м'ясі. Обсмажене м'ясо викладіть на тарілку і залиште на деякий час до подальшого використання.
А в цю ж сковорідку долийте ще трохи олії і викладіть креветки (краще, якщо будете використовувати королівські, які побільше), обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, приблизно 5 хвилин. Викладіть обсмажені креветки на блюдо і відставте.
Потім близько 5 хвилин проваріть заздалегідь очищений кальмар, а потім остудіть його і наріжте невеликими шматками. У ще гарячу сковорідку покладіть часточки кальмара і обсмажуйте, постійно мішаючи, приблизно 7 хвилин, а потім приберіть ємність з вогню.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, а болгарський перець звільніть від хвостика і нутрощів. Викладіть овочі на обробну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте дрібними квадратами.
Тепер помістіть сковорідку на плиту, налийте в неї масло і викладіть нарізану цибулю з перцем, трохи присоліть. Обсмажуйте, періодично помішуючи, до розм'якшення овочів і утворення золотистості на цибулі.
Потім промийте холодною водою помідори і натріть на самій великій тертці в досить рідке пюре. Тепер приправте вміст сковороди сухою паприкою, чорним меленим перцем і додайте томатне пюре. Перемішайте і томіть ще приблизно 4 хвилини.
Потім засипте в сковорідку до інших овочів круглозернистий рис і ретельно все перемішавши і зменшивши до мінімуму вогонь, залиште страву томитися.
А самі поріжте на досить великі шматки раніше обсмажене м'ясо і помістіть в сковорідку до решти продуктів. Потім залийте вміст сковороди водою і залиште томитися.
Тим часом глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього воду і доведіть до кипіння. Закиньте в киплячу воду мідії в панцирі і відварюйте, до відкриття мушлі. Потім відокремте частину мушлі, залишивши ту, в якій сама м'якоть морепродукту і помістіть в невелику миску.
Далі в сотейник з уже майже готовиою стравою, засипте консервований горошок і, ретельно все перемішавши, томіть страву ще кілька хвилин.
А потім викладіть красиво по центру сковороди, поверх всього вмісту, раніше обсмажені креветки, по периметру розмістіть мідії і, прибравши ємність з вогню і, настоявши іспанську паелью ще близько 15 хвилин, швидше подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти