Укр
Рус
Томатний Соуси Іспанська кухня

Іспанський соус ромеско

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1015 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Іспанський соус ромеско - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Соус ромеско відмінно підходить для запечених овочів, м'яса на грилі, риби або креветок. Його можна змішати зі спагеті або страви з кабачків. Тримайте цей іспанський соус в холодильнику від декількох днів до тижнів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Іспанський соус ромеско" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть весь попередньо очищений від нутрощів і хвостика солодкий перець на деко, застелений пергаментним папером. Викладіть так само вимиті помідори в окрему форму для випічки (наріжте на половини великі) і залийте невеликою кількістю оливкової олії.

Крок - 1
02

Додайте так само в форму з помідорами неочищені зубчики часнику і перець чилі, який теж не обов'язково очищати від насіння. Помістіть овочі в духовку, яку заздалегідь розігрійте до 180 градусів. Випікайте близько 40 хвилин (точний час залежить від розміру перцю і помідорів, а також від потужності вашої духовки), поки перець не стане коричневим.

Крок - 2
03

Не турбуйтеся про дійсно чорної обпаленої поверхні перцю. Пізніше верхня шкіра перців відшарується, а м'якоть під нею буде мати прекрасний димний смак, який робить соус ромеско таким хорошим. При запіканні переверніть перець хоча б один раз і перемішайте добре помідори.

Крок - 3
04

Поки овочі запікаються, висушіть мигдаль при середній температурі на сковороді. Мигдаль може бути цілісним або рубаним, але завжди очищеним (шкурка надмірно додасть гіркоти до отриманого соусу).

Крок - 4
05

Покладіть запечений перець в миску, його підсмажена шкіра легко відлущиться. Вичавіть запечений часник з його шкіри. Відокремте перець чилі зі стебла і, можливо, насіння, якщо ви не любите, усуньте.

Крок - 5
06

Покладіть в чашу блендера гладко очищені перці, смажені помідори і перець чилі, вичавлений смажений часник, кілька зубчиків свіжого, очищеного часнику і смажений мигдаль.

Крок - 6
07

Потім залийте в чашу оливкову олію, винний оцет і паприку, добре посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем або навіть дрібкою пластівців чилі. Ретельно все перемішайте, до однорідної рідкої маси. Іспанський соус ромеско має кращий смак на наступний день, коли всі інгредієнти прекрасно пов'язані між собою. Його можна подавати гарячим або холодним. 

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Різотто з мідіями і креветками - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з мідіями і креветками 65 6 3 з 5 - детальніше -
Баурсаки простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки простий рецепт 55 3 3 з 5 - детальніше -
Львівський круасан - покроковий рецепт, фото 1 Львівський круасан 70 3 3 з 5 - детальніше -