Соус ромеско відмінно підходить для запечених овочів, м'яса на грилі, риби або креветок. Його можна змішати зі спагеті або страви з кабачків. Тримайте цей іспанський соус в холодильнику від декількох днів до тижнів.
Покладіть весь попередньо очищений від нутрощів і хвостика солодкий перець на деко, застелений пергаментним папером. Викладіть так само вимиті помідори в окрему форму для випічки (наріжте на половини великі) і залийте невеликою кількістю оливкової олії.
Додайте так само в форму з помідорами неочищені зубчики часнику і перець чилі, який теж не обов'язково очищати від насіння. Помістіть овочі в духовку, яку заздалегідь розігрійте до 180 градусів. Випікайте близько 40 хвилин (точний час залежить від розміру перцю і помідорів, а також від потужності вашої духовки), поки перець не стане коричневим.
Не турбуйтеся про дійсно чорної обпаленої поверхні перцю. Пізніше верхня шкіра перців відшарується, а м'якоть під нею буде мати прекрасний димний смак, який робить соус ромеско таким хорошим. При запіканні переверніть перець хоча б один раз і перемішайте добре помідори.
Поки овочі запікаються, висушіть мигдаль при середній температурі на сковороді. Мигдаль може бути цілісним або рубаним, але завжди очищеним (шкурка надмірно додасть гіркоти до отриманого соусу).
Покладіть запечений перець в миску, його підсмажена шкіра легко відлущиться. Вичавіть запечений часник з його шкіри. Відокремте перець чилі зі стебла і, можливо, насіння, якщо ви не любите, усуньте.
Покладіть в чашу блендера гладко очищені перці, смажені помідори і перець чилі, вичавлений смажений часник, кілька зубчиків свіжого, очищеного часнику і смажений мигдаль.
Потім залийте в чашу оливкову олію, винний оцет і паприку, добре посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем або навіть дрібкою пластівців чилі. Ретельно все перемішайте, до однорідної рідкої маси. Іспанський соус ромеско має кращий смак на наступний день, коли всі інгредієнти прекрасно пов'язані між собою. Його можна подавати гарячим або холодним.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти