Укр
Рус
Мясо Другі страви Індійська кухня

Індійське каррі

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

736 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Індійське каррі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Індійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Здійсніть справжню гастрономічну подорож до Південної Азії за сімейною вечерею. Приготуйте одну з найпопулярніших страв з баранини в індійській кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Індійське каррі" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Стручки кардамону потовчіть в ступі і викладіть в невеликий млин для спецій або кавомолку. Таким же чином потовчіть корицю і всипте в подрібнювач. Сюди ж додайте гвоздику, коріандр, фенхель і запашний перець. Подрібніть суміш до однорідного стану.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сковороду з товстим дном і додайте невелику кількість рослинного або оливкового масла. У розігріту жаровню всипте подрібнену дрібними кубиками цибулю. Посоліть і обсмажте пряність до золотистого кольору на середньому вогні.

Крок - 2
03

Часник і імбирний корінь очистіть, натріть на дрібній тертці і додайте до цибулі. Продовжуйте готувати до золотисто-коричневого кольору.

Крок - 3
04

Баранину ретельно промийте і просушіть. Відокремте м'ясо від кістки і наріжте невеликими кубиками. Викладіть на сковороду і переміксуйте. Обсмажте протягом 3 хвилин.

Крок - 4
05

Додайте куркуму, перець чилі, мелені овочі і зірчастий аніс. Гарненько перемішайте, щоб прянощі розподілилися максимально рівномірно по поверхні м'яса.Тушкуйте суміш 5 хвилин і додайте сіль. Листя карі відокремте від гілочки і відправте в жаровню.

Крок - 5
06

Накрийте кришкою і обсмажуйте, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Якщо спеції почнуть пригорати, додайте трохи гарячої води. Через зазначений час залийте баранину водою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин до готовності м'яса.

Крок - 6
07

За бажанням додайте ще листя каррі. Вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і дайте м'ясу трохи постояти. Перед подачею видаліть зірчастий аніс і листя каррі. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Домашня локшина на воді - покроковий рецепт, фото 1 Домашня локшина на воді 45 1 3 з 5 - детальніше -
Салат "Оселедець під шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець під шубою" 95 4 3 з 5 - детальніше -
Мамалига на молоці по-румунськи - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига на молоці по-румунськи 45 3 2 з 5 - детальніше -
Томатний суп-пюре класичний - покроковий рецепт, фото 1 Томатний суп-пюре класичний 40 4 3 з 5 - детальніше -