Здійсніть справжню гастрономічну подорож до Південної Азії за сімейною вечерею. Приготуйте одну з найпопулярніших страв з баранини в індійській кухні.
Стручки кардамону потовчіть в ступі і викладіть в невеликий млин для спецій або кавомолку. Таким же чином потовчіть корицю і всипте в подрібнювач. Сюди ж додайте гвоздику, коріандр, фенхель і запашний перець. Подрібніть суміш до однорідного стану.
Поставте на плиту сковороду з товстим дном і додайте невелику кількість рослинного або оливкового масла. У розігріту жаровню всипте подрібнену дрібними кубиками цибулю. Посоліть і обсмажте пряність до золотистого кольору на середньому вогні.
Часник і імбирний корінь очистіть, натріть на дрібній тертці і додайте до цибулі. Продовжуйте готувати до золотисто-коричневого кольору.
Баранину ретельно промийте і просушіть. Відокремте м'ясо від кістки і наріжте невеликими кубиками. Викладіть на сковороду і переміксуйте. Обсмажте протягом 3 хвилин.
Додайте куркуму, перець чилі, мелені овочі і зірчастий аніс. Гарненько перемішайте, щоб прянощі розподілилися максимально рівномірно по поверхні м'яса.Тушкуйте суміш 5 хвилин і додайте сіль. Листя карі відокремте від гілочки і відправте в жаровню.
Накрийте кришкою і обсмажуйте, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Якщо спеції почнуть пригорати, додайте трохи гарячої води. Через зазначений час залийте баранину водою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин до готовності м'яса.
За бажанням додайте ще листя каррі. Вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і дайте м'ясу трохи постояти. Перед подачею видаліть зірчастий аніс і листя каррі. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти