Дізнайтеся, як приготувати запечену індичку в домашніх умовах. Цей соковитий рецепт індички делікатно приправлений спеціями і розмарином для святкової вечері. При запіканні в духовці м'ясо набуває чудовий димний смак.
Використовуючи термометр миттєвого зчитування, перевірте внутрішню температуру індички (яку придбаєте в будь-якому магазині), щоб переконатися, що жодна її частина не залишилася мерзлою. Вийміть індичку з упаковки і помістіть на великий лист. Видаліть з індички (не використовуватимуться) шию і нутрощі, шлунок.
Заповніть два пластикових кухонних пакета кубиками льоду. Скріпіть їх і помістіть на птицю, щоб лід міг охолодити обидві груди. Залиште полежати індичку при кімнатній температурі протягом 1 години, потім викиньте пакети з льодом. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Починаючи з порожнини шиї, відокремте акуратно шкіру від грудей і гомілок, вставивши пальці і обережно проштовхуючи їх між шкірою і м'ясом. Помістіть попередньо нарізані невеликі шматочки вершкового масла між шкірою і м'ясом.
У невеликій мисці змішайте паприку, орегано, сушений базилік, сіль, чорний мелений перець, цибульний порошок і часниковий порошок. Посипте рясно змішаними спеціями шкіру всієї індички і обережно втирайте, повністю покривши всю птицю.
Вставте датчик термометра в духовку, щоб його кінець знаходився в центрі грудки індички. Зонд повинен бути вставлений від області шиї. Надішліть деко з індичкою в попередньо розігріту духовку і випікайте при 200 градусах, поки внутрішня температура грудки не досягне 150-155 градусів. Перевірте датчик 1 - 2 рази, якщо, звичайно, хочете. Використовуючи термометр миттєвого зчитування, перевірте різні частини запеченої птиці на предмет готовності і переконайтеся, що грудне м'ясо дійсно має 150-155 градусів в центрі. Темне м'ясо в ногах повинно відповідати 155 - 180 градусах.
Як тільки внутрішня температура м'яса досягне бажаного рівня, дайте індичці запеченій відпочити за 20 хвилин до нарізки, а потім подайте з гілочками розмарину.
Випадкові рецепти