Укр
Рус
Мясо Другі страви Кухня Греції

Індичка, запечена в духовці «а-ля буженина»

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

930 - переглядів
120 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Індичка, запечена в духовці «а-ля буженина» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечена індичка в духовці з часниковими травами соковита і ніжна на внутрішній стороні із золотою, маслянистою шкірою і таким великим ароматом. Як приготувати ідеальну індичку "а-ля буженина", обмазану часниковим трав'яним маслом, а потім запечену в духовці, щоб отримати найдосконаліше, соковите м'ясо і золотисто-коричневу шкіру дивіться тут.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Індичка, запечена в духовці «а-ля буженина»" (на 100 грам)

  • Білки17.5 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії120 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 220 градусів для стандартних печей або 200 для примусового вентилятора. Опустіть полицю духовки до найнижчої частини. Змішайте вершкове масло, очищений і видавлений через чеснокодавку часник, сушений чебрець, сіль і чорний мелений перець в мисці і добре перемішайте. Залиште половину рослинного масла в холодильнику на потім.

Крок - 1
02

Застеліть велику жаровню фольгою або пергаментним папером (не обов'язково). Покладіть 4 нарізані кільцями половинки часнику на дно жаровні з гілочками чебрецю і розмарину, полийте невеликою кількістю оливкової олії і свіжим соком лимона.

Крок - 2
03

Ретельно промокніть індичку насухо паперовими рушниками. Наповніть залишеними головками часнику, скибочкою лимона, залийте внутрішність вичавленим соком лимона з залишеного фрукта, посипте зеленню, сіллю і чорним перцем і збризніть оливковим маслом.

Крок - 3
04

Розтопіть раніше підготовлену вершкову суміш і витріть всю індичку, в тому числі під шкіру. Приправте поверх щедро сіллю і перцем. Помістіть індичку зверху часнику і зелені в жаровню. Збризніть маслом. Надішліть індичку в розігріту духовку і запікайте протягом 30 хвилин для маленької індички вагою менше (6,5 кг) або 45 хвилин для більш великого птаха вагою понад (плюс 7 кг).

Крок - 4
05

Переверніть індичку (грудьми вгору) і рясно полийте соком в жаровні. Або можете зарезервувати масло з травами і, використовуючи ложку, розподіліть половину його по поверхні індички. Зменшіть температуру до 165 градусів (для стандартних печей) або до 150 градусів (примусовий вентилятор). Запікайте протягом 30 хвилин. Знову переверніть, полийте соками, потім продовжуйте смажити ще 30 хвилин або близько того, в залежності від розміру вашої птиці. Слідкуйте за тим, щоб індичка не горіла, поки шкіра не стане хрусткою і золотисто-коричневою.

Крок - 5
06

Розтопіть вершкове масло в маленькій каструлі на повільному вогні. Додайте борошно і дайте готуватися близько хвилини або двох, одночасно збиваючи. Налийте в каструлю сік зі смаженої індички і збивайте до утворення пасти. Додайте рідину, збиваючи між додаванням, поки соус не стане гладким.

Крок - 6
07

Дозвольте соусу варитися на середньому вогні, поки він не загусне. Зніміть з вогню, додайте вустерширський соус і приправте сіллю і чорним меленим перцем (при необхідності). Соус буде продовжувати згущуватися в міру охолодження. Індичка, запечена в духовці «а-ля буженина» подається до столу нарізана скибочками і полита приготованим соусом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети з буряка - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з буряка 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рисова локшина з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з куркою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Нирки в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Нирки в винному соусі 35 2 3 з 5 - детальніше -