Запечена індичка в духовці з часниковими травами соковита і ніжна на внутрішній стороні із золотою, маслянистою шкірою і таким великим ароматом. Як приготувати ідеальну індичку "а-ля буженина", обмазану часниковим трав'яним маслом, а потім запечену в духовці, щоб отримати найдосконаліше, соковите м'ясо і золотисто-коричневу шкіру дивіться тут.
Розігрійте духовку до 220 градусів для стандартних печей або 200 для примусового вентилятора. Опустіть полицю духовки до найнижчої частини. Змішайте вершкове масло, очищений і видавлений через чеснокодавку часник, сушений чебрець, сіль і чорний мелений перець в мисці і добре перемішайте. Залиште половину рослинного масла в холодильнику на потім.
Застеліть велику жаровню фольгою або пергаментним папером (не обов'язково). Покладіть 4 нарізані кільцями половинки часнику на дно жаровні з гілочками чебрецю і розмарину, полийте невеликою кількістю оливкової олії і свіжим соком лимона.
Ретельно промокніть індичку насухо паперовими рушниками. Наповніть залишеними головками часнику, скибочкою лимона, залийте внутрішність вичавленим соком лимона з залишеного фрукта, посипте зеленню, сіллю і чорним перцем і збризніть оливковим маслом.
Розтопіть раніше підготовлену вершкову суміш і витріть всю індичку, в тому числі під шкіру. Приправте поверх щедро сіллю і перцем. Помістіть індичку зверху часнику і зелені в жаровню. Збризніть маслом. Надішліть індичку в розігріту духовку і запікайте протягом 30 хвилин для маленької індички вагою менше (6,5 кг) або 45 хвилин для більш великого птаха вагою понад (плюс 7 кг).
Переверніть індичку (грудьми вгору) і рясно полийте соком в жаровні. Або можете зарезервувати масло з травами і, використовуючи ложку, розподіліть половину його по поверхні індички. Зменшіть температуру до 165 градусів (для стандартних печей) або до 150 градусів (примусовий вентилятор). Запікайте протягом 30 хвилин. Знову переверніть, полийте соками, потім продовжуйте смажити ще 30 хвилин або близько того, в залежності від розміру вашої птиці. Слідкуйте за тим, щоб індичка не горіла, поки шкіра не стане хрусткою і золотисто-коричневою.
Розтопіть вершкове масло в маленькій каструлі на повільному вогні. Додайте борошно і дайте готуватися близько хвилини або двох, одночасно збиваючи. Налийте в каструлю сік зі смаженої індички і збивайте до утворення пасти. Додайте рідину, збиваючи між додаванням, поки соус не стане гладким.
Дозвольте соусу варитися на середньому вогні, поки він не загусне. Зніміть з вогню, додайте вустерширський соус і приправте сіллю і чорним меленим перцем (при необхідності). Соус буде продовжувати згущуватися в міру охолодження. Індичка, запечена в духовці «а-ля буженина» подається до столу нарізана скибочками і полита приготованим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти