Укр
Рус
Чай Напої Українська кухня

Імбирний чай - застуда геть

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1008 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Імбирний чай - застуда геть - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Азербайджанська кухня

Дієта: Здорове харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У холодну пору року так хочеться зігріваючого ароматного чаю. Для підтримки імунітету і для полегшення симптомів застуди, приготуйте смачний і дуже корисний імбирний чай.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Імбирний чай - застуда геть" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії10 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зі свіжого імбирного кореня видаліть шкірку. Щоб не пошкодити основну частину, для чищення скористайтеся ложкою. Наріжте корінь шматочками до 1 см, викладіть в ступку і розімніть.

Крок - 1
02

Можна натерти пряність на крупній тертці. Поставте на плиту сотейник на середній або сильний вогонь і влийте воду. Для приготування чаю використовуйте м'яку очищену рідину.

Крок - 2
03

У гарячу воду викладіть імбирний корінь, корицю, кардамон і гвоздику. 77 Горошки запашного перцю відправте в ступку і потовчіть на великі фрагменти. Додайте прянощі в воду до решти інгредієнтів. Сюди ж всипте куркуму і доведіть рідину до кипіння. За бажанням, можна натерти цедру лимона і додати в чай. Зменшіть вогонь до мінімальних значень і варіть протягом 3-4 хвилин.

Крок - 3
04

По закінченню зазначеного часу зніміть чай з вогню і накрийте кришкою. Якщо готуєте на електричній плиті, залиште сотейник на виключеній конфорці не накриваючи. Дайте чаю трохи охолонути.

Крок - 4
05

У чисту суху чашку додайте мед. Кількість солодкого інгредієнта регулюйте за своїми уподобаннями. Влийте в чашку свіжовичавлений сік лимона. Якщо видавлюєте сік безпосередньо в мед, робіть це через дрібнопористе сито. Це допоможе уникнути потрапляння в чай ​​кісточок і дрібних частинок.

Крок - 5
06

Налийте в чашку чай також через сито. Перемішайте і насолоджуйтеся ароматним і корисним напоєм. Щоб зробити подачу чаю більш ефектною, прикрасьте чай кружечком лимона і листочками свіжої м'яти.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -
Відбивні в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні в паніровці 45 2 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з телятини 55 4 3 з 5 - детальніше -