Укр
Рус
Печиво Випічка Французька кухня

Імбирне печиво

( 4.9545 4 522 22 оцінки)

3459 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Імбирне печиво - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Імбирне печиво є традиційними різдвяними  і новорічними  ласощами. Солодкий запах імбиру і кориці створює святкову атмосферу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Імбирне печиво" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи64.4 гр.
  • Калорії344 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Засипте муку в глибоку миску і додайте цукрову пудру, потім додайте трохи імбирного порошку, корицю, харчову соду і перемішайте вручну, до об'єднання сипучих інгредієнтів.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску трохи розтоплений маргарин або вершкове масло, мед, куряче яйце і апельсинову цедру, замісіть все в однорідне тісто. Увімкніть духовку на розігрів.

Крок - 2
03

Розділіть тісто на дві частини, а потім половину його розкачайте на посипаній борошном дошці в пласт товщиною 4-5 мм або трохи товще. Далі за допомогою спеціальних формочок видавіть на пласті тіста печеньки різних фігур. Зайві частини тіста знову замісіть, додайте у тісто, розкачайте, а потім знову вичавіть формочкою печиво.

Крок - 3
04

Фігури печива викладіть на деко, попередньо застелений пергаментним папером, трохи далі одна від одної. Випікайте імбирні фігурки при 180 градусах рівно 10 хвилин. Не печіть їх більше, так як печиво швидко висихає і твердне. Коли 10 хвилин закінчаться (в цей момент печеньки можуть бути трохи більш пластичними), вийміть їх з духовки і охолодіть в деко.

Крок - 4
05

Просійте цукрову пудру з крохмалем в окрему миску. Помістіть яєчні білки в миску і починайте збивати міксером (на найнижчому рівні), потім додайте в масу, що утворилася крохмальну суміш, залийте лимонний сік або оцет і збийте все, до об'єднання продуктів. Додайте досить цукрової пудри, щоб легко утворилася глазур.

Крок - 5
06

Тим часом, приготуйте кухонний нейлоновий мішок з декоративною трубкою 1 або 2 розміри і влийте в нього глазур. Слідкуйте, щоб глазур не просочилася під час прикраси печива. Виріжте невеликий отвір в кінці мішка. Якщо ви не використовуєте всю глазур відразу, накрийте її вологою тканиною, щоб вона не висохла.

Крок - 6
07

З готової глазурі ви можете малювати контури і прикрашати охолоджене імбирне печиво на свій смак. Контури можна заповнити так званою глазур'ю. Ви також можете пофарбувати глазур кондитерською фарбою, як вам подобається.

Крок - 7
08

Коли покриєте печиво глазур'ю, дайте йому висохнути протягом ночі і на наступний день посипте його цукром з кольоровим декором і насолоджуйтеся результатом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов 45 2 2 з 5 - детальніше -
Форшмак з оселедця з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з оселедця з родзинками 40 6 3 з 5 - детальніше -
Бульйон зі збитим яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон зі збитим яйцем 260 4 2 з 5 - детальніше -