Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Ікра з кабачків з томатною пастою

( 4.8000 4 520 20 оцінок)

1976 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ікра з кабачків з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

По суті, ви обсмажуєте цибулю і кабачки, додайте помідори і томатну пасту і отримаєте якусь кислинку і більш насичений смак. Ви хочете, щоб овочі перетворилися в кашеподібну масу, це вимагає часу, але зовсім не складно. Вам просто потрібно періодично помішувати страву і томити на слабкому вогні. Готова ікра з кабачків з томатною пастою завжди буде до речі до обіду або на вечерю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра з кабачків з томатною пастою" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії66 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть приготування страви з підготовки необхідних продуктів. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Далі помістіть глибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Закиньте в киплячу олію подрібнену цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її розм'якшення.

Крок - 1
02

Тепер посипте обсмажену цибулю куркумою і, перемішавши, продовжуйте смажити на слабкому вогні.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці, за допомогою гострого ножа дрібно його нашаткуйте (можна видавити через чеснокодавку відразу в ємність). Потім так само відправте подрібнений часник в сковорідку до цибулі, перемішайте і смажте далі.  

Крок - 3
04

Тепер виберіть невеликого розміру молодий цукіні, добре вимийте холодною водою і, не знімаючи шкірки, наріжте півкільцями товщиною близько 0.5 сантиметри.

Крок - 4
05

Надішліть нарізаний цукіні в сковорідку, добре посоліть, поперчіть великою кількістю чорного перцю і ретельно все перемішайте. Потім накрийте сковорідку кришкою і залиште страву томитися на 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 5
06

Потім помийте під проточною водою червоні помідори і на крупній тертці натріть їх до так званої кашки. Після закиньте в сковорідку до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Знову все ретельно перемішайте, приправте сухою паприкою і додайте подрібнений зелений перець чилі (бажано без кісточок).

Крок - 7
08

Потім додайте трохи томатної пасти (можна скористатися готовою аджикою, це теж додасть пікантності страві) і залийте все теплою водою, ще раз все добре змішайте і, накривши кришкою, залиште страву тушкуватись приблизно на 30 хвилин.

Крок - 8
09

Тепер розкладіть ікру з кабачків з томатною пастою в тарілки і вживайте гарячою або в холодному вигляді з хлібцями і улюбленим соусом, наприклад тартар.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Капусняк з качки - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк з качки 100 6 3 з 5 - детальніше -
Смачна домашня ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Смачна домашня ковбаса 90 5 4 з 5 - детальніше -