Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Ікра з кабачків з помідорами

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

2003 - переглядів
85 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Ікра з кабачків з помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ікра з кабачків - дуже смачна і корисна страва, дуже полюбилася як вітамінна закуска, яку можна готувати просто до столу, а також консервувати на зиму. Кожна господиня має свій чарівний рецепт приготування кабачкової ікри, додаючи до її складу найрізноманітніші інгредієнти. Ікра з кабачків з помідорами, яку ми пропонуємо вам приготувати за цим рецептом, прекрасно підійде в якості смачного доповнення до будь-якої страви і порадує вас простотою в приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра з кабачків з помідорами" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії71 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рецепт приготування ікри з кабачків з помідорами дуже простий і швидкий, що не може не радувати. Для початку приготуємо всі овочі. В даному рецепті ми використовуємо невелику кількість інгредієнтів, щоб приготувати трохи ікри. Отже, кабачок середнього розміру миємо і відрізаємо від нього хвостик.

Крок - 1
02

Те ж саме робимо з помідорами. Моркву ретельно чистимо від шкірки і вимиваємо холодною водою. Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Зелень кропу миємо під проточною водою.

Крок - 2
03

Після цього приступаємо до нарізки овочів. Кабачок і моркву ріжемо досить великими кільцями, ріпчасту цибуля розрізаємо навпіл, а потім нарізаємо вздовж на тонкі шматочки.

Крок - 3
04

Часник також подрібнюємо ножем (хоча якщо захочете скористатися чеснокодавку, на результат особливо не вплине). Помідори рекомендуємо брати невеликого розміру і розрізати їх просто навпіл.

Крок - 4
05

Тепер беремо блюдо або деко для запікання, викладаємо туди спочатку моркву, потім цибулю, яку поділяємо на соломку, також часник. Після цього наливаємо олію, приправляємо зеленню, сіллю і перцем і перемішуємо.

Крок - 5
06

Сюди ж додаємо кабачки, які перемішуємо з іншими продуктами. В кінці викладаємо половинки помідорів цілою стороною вгору.

Крок - 6
07

Після цього ставимо страву в попередньо розігріту духовку до 180 градусів готуватися приблизно на годину (постійно стежте, щоб не згоріло). У нас вийдуть гарні запечені овочі, від яких виходить неймовірний аромат.

Крок - 7
08

Даємо їм охолонути хвилин 20, а потім викладаємо в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнюємо все в однорідну масу. У підсумку виходить гарна, апетитна, яскрава суміш з дуже ніжною текстурою і приємною консистенції.

Крок - 8
09

Загалом, ікра з помідорами готова. Тепер залишилося подати її до столу, щоб домочадці швидше насолодилися її прекрасним смаком, наприклад з відвареною картоплею і скибочками підсмаженого хліба.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Штрудель з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з листкового тіста 60 4 4 з 5 - детальніше -
Смачний бургер - покроковий рецепт, фото 1 Смачний бургер 45 2 2 з 5 - детальніше -
Торт з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Торт з курячої печінки 65 5 3 з 5 - детальніше -