Ікра з кабачків - дуже смачна і корисна страва, дуже полюбилася як вітамінна закуска, яку можна готувати просто до столу, а також консервувати на зиму. Кожна господиня має свій чарівний рецепт приготування кабачкової ікри, додаючи до її складу найрізноманітніші інгредієнти. Ікра з кабачків з помідорами, яку ми пропонуємо вам приготувати за цим рецептом, прекрасно підійде в якості смачного доповнення до будь-якої страви і порадує вас простотою в приготуванні.
Рецепт приготування ікри з кабачків з помідорами дуже простий і швидкий, що не може не радувати. Для початку приготуємо всі овочі. В даному рецепті ми використовуємо невелику кількість інгредієнтів, щоб приготувати трохи ікри. Отже, кабачок середнього розміру миємо і відрізаємо від нього хвостик.
Те ж саме робимо з помідорами. Моркву ретельно чистимо від шкірки і вимиваємо холодною водою. Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Зелень кропу миємо під проточною водою.
Після цього приступаємо до нарізки овочів. Кабачок і моркву ріжемо досить великими кільцями, ріпчасту цибуля розрізаємо навпіл, а потім нарізаємо вздовж на тонкі шматочки.
Часник також подрібнюємо ножем (хоча якщо захочете скористатися чеснокодавку, на результат особливо не вплине). Помідори рекомендуємо брати невеликого розміру і розрізати їх просто навпіл.
Тепер беремо блюдо або деко для запікання, викладаємо туди спочатку моркву, потім цибулю, яку поділяємо на соломку, також часник. Після цього наливаємо олію, приправляємо зеленню, сіллю і перцем і перемішуємо.
Сюди ж додаємо кабачки, які перемішуємо з іншими продуктами. В кінці викладаємо половинки помідорів цілою стороною вгору.
Після цього ставимо страву в попередньо розігріту духовку до 180 градусів готуватися приблизно на годину (постійно стежте, щоб не згоріло). У нас вийдуть гарні запечені овочі, від яких виходить неймовірний аромат.
Даємо їм охолонути хвилин 20, а потім викладаємо в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнюємо все в однорідну масу. У підсумку виходить гарна, апетитна, яскрава суміш з дуже ніжною текстурою і приємною консистенції.
Загалом, ікра з помідорами готова. Тепер залишилося подати її до столу, щоб домочадці швидше насолодилися її прекрасним смаком, наприклад з відвареною картоплею і скибочками підсмаженого хліба.
Випадкові рецепти