Ця приголомшлива страва наповнена соковитими середземноморськими овочами.
Для початку підготуйте необхідні інгредієнти. Очистіть від лушпиння часник і наріжте на обробній дошці якомога дрібніше.
Виберіть молоді та тонкі кабачки (щоб не було насіння), помийте під проточною водою і наріжте кільцями не товще 0.5 см.
Позбавте так само від лушпиння цибулю і наріжте теж кільцями, але дуже тонко. Печериці помийте в холодній воді і накромсайте досить великими шматками.
Баклажани вимийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і наріжте спочатку соломкою по всій довжині овоча, а потім дрібними кубиками.
Болгарський перець ретельно вимийте і приберіть з нього нутрощі з кісточками, а потім наріжте довгими смужками. Помідори так само промийте і наріжте великими квадратами.
Тепер приступіть до приготування страви. У глибоку сковороду влийте рослинне масло і помістіть на плиту з максимальним вогнем. У розпечене масло киньте нарізаний часник і обсмажуйте, постійно помішуючи.
Потім всипте до часнику нашатковану петрушку і відразу ж додайте баклажани. Смажте, постійно помішуючи, потім рясно присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і залиште томитися ще хвилин на 10, поки баклажани не стануть м'якими. Потім вимкніть вогонь і приберіть сковороду з плити.
Далі покрийте нижню частину і боки форми для випікання столовою ложкою оливкової олії і відправте в форму підсмажені баклажани, рівномірно розподіливши по дну.
Посипте декількома столовими ложками натертого на дрібній тертці сиру Пармезан. Розподіліть кільця кабачка рівним шаром зверху, злегка присоліть і посипте ще трохи сиром.
Продовжуйте розкладати зверху кільця цибулі, притрусіть сиром, потім нарізані гриби і знову трохи сиру. Тепер викладіть смужки болгарського перцю і помідори, покриваючи кожен шар сіллю і натертим сиром.
Розігрійте духовку до 175 градусів C і відправте в неї форму з овочами. Випікайте протягом 45 хвилин, а потім дістаньте страву і дайте настоятися ще хвилин 15. можете подавати до столу оригінальну ікру з кабачків.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти