Може ви шукаєте просте вегетаріанське страву? Тоді зверніть увагу на рецепт ікри з кабачків. Ця овочева страва смачна і універсальна. Вживається як закуска або самостійна їжа, до того ж досить корисна для нашого організму. Багато хто любить ікру, але не дуже люблять стояти тривалий час біля плити або ж просто не мають можливості для проведення тривалого часу на кухні. Для вас у мене є альтернатива звичайному способу обжарювання овочів для ікри - її можна легко приготувати в духовці.
Я вам пропоную рецепт ікри кабачкової, де всі інгредієнти просто нарізані шматочками і в процесі приготування не подрібнюються. Отже, перш за все включаємо духовку, щоб розігріти до 180 градусів. Тепер займемося підготовкою всіх необхідних овочів. Ну, в першу чергу, звісно, все потрібно вимити.
Вимитий баклажан нарізаємо кружальцями, потім ріжемо кубиками середнього розміру і складаємо в глибоку ємність.
Кабачки також миємо, розрізаємо на чверті і шаткуємо теж часточками, додаємо до баклажанів.
Маленькі виноградні помідори обполіскуємо водою, ріжемо навпіл і відправляємо до нарізаних овочів.
Зубчики часнику розчавлюємо тильною стороною ножа, а потім дрібно шаткуємо і кидаємо до решти інгредієнтів.
Після цього додаємо дрібно нашатковану зелень базиліка і посипаємо все сіллю і перцем свіжомеленим.
На додачу до всього додаємо до овочів тертий на дрібну тертку сир Пармезан, поливаємо оливковою олією і перемішуємо все разом, щоб добре просочився вміст маслом.
Після цього перекладаємо суміш у форму для випічки, попередньо змащену оливковою олією, і відправляємо в духовку. Запікаємо овочі протягом 30 хвилин, а потім дістаємо форму з духовки.
Тепер накриваємо нашу страву алюмінієвою фольгою і знову ставимо в духовку ще на чверть години, продовжуємо процедуру запікання.
За цей час овочі стануть м'якими і ароматними. Дістаємо форму, відкриваємо фольгу і розкладаємо готову страву по тарілках. Посипаємо трохи тертим сиром, подрібненою зеленню базиліка і петрушки.
Найкраще подавати готову тушковану в духовці ікру теплою з білим хлібом або тостами. Страва незвичайна, красиво виглядає на столі, обов'язково сподобається вам і вашим домашнім, а аромат печених овочів назавжди підкорить своєю ніжністю і бездоганним смаком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти