Укр
Рус
Кабачки Закуски Українська кухня

Ікра з кабачків в духовці

( 4.9583 4 524 24 оцінки)

1977 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Ікра з кабачків в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Може ви шукаєте просте вегетаріанське страву? Тоді зверніть увагу на рецепт ікри з кабачків. Ця овочева страва смачна і універсальна. Вживається як закуска або самостійна їжа, до того ж досить корисна для нашого організму. Багато хто любить ікру, але не дуже люблять стояти тривалий час біля плити або ж просто не мають можливості для проведення тривалого часу на кухні. Для вас у мене є альтернатива звичайному способу обжарювання овочів для ікри - її можна легко приготувати в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра з кабачків в духовці" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Я вам пропоную рецепт ікри кабачкової, де всі інгредієнти просто нарізані шматочками і в процесі приготування не подрібнюються. Отже, перш за все включаємо духовку, щоб розігріти до 180 градусів. Тепер займемося підготовкою всіх необхідних овочів. Ну, в першу чергу, звісно, все потрібно вимити.

Крок - 1
02

Вимитий баклажан нарізаємо кружальцями, потім ріжемо кубиками середнього розміру і складаємо в глибоку ємність.

Крок - 2
03

Кабачки також миємо, розрізаємо на чверті і шаткуємо теж часточками, додаємо до баклажанів.

Крок - 3
04

Маленькі виноградні помідори обполіскуємо водою, ріжемо навпіл і відправляємо до нарізаних овочів.

Крок - 4
05

Зубчики часнику розчавлюємо тильною стороною ножа, а потім дрібно шаткуємо і кидаємо до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Після цього додаємо дрібно нашатковану зелень базиліка і посипаємо все сіллю і перцем свіжомеленим.

Крок - 6
07

На додачу до всього додаємо до овочів тертий на дрібну тертку сир Пармезан, поливаємо оливковою олією і перемішуємо все разом, щоб добре просочився вміст маслом.

Крок - 7
08

Після цього перекладаємо суміш у форму для випічки, попередньо змащену оливковою олією, і відправляємо в духовку. Запікаємо овочі протягом 30 хвилин, а потім дістаємо форму з духовки.

Крок - 8
09

Тепер накриваємо нашу страву алюмінієвою фольгою і знову ставимо в духовку ще на чверть години, продовжуємо процедуру запікання.

Крок - 9
10

За цей час овочі стануть м'якими і ароматними. Дістаємо форму, відкриваємо фольгу і розкладаємо готову страву по тарілках. Посипаємо трохи тертим сиром, подрібненою зеленню базиліка і петрушки.

Крок - 10
11

Найкраще подавати готову тушковану в духовці ікру теплою з білим хлібом або тостами. Страва незвичайна, красиво виглядає на столі, обов'язково сподобається вам і вашим домашнім, а аромат печених овочів назавжди підкорить своєю ніжністю і бездоганним смаком.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Горіховий соус - покроковий рецепт, фото 1 Горіховий соус 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Манник лимонний - покроковий рецепт, фото 1 Манник лимонний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини із сметаною 60 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з річкової риби - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з річкової риби 60 5 3 з 5 - детальніше -
Овочевий рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий рататуй 65 6 3 з 5 - детальніше -