У цієї страви є все. Крім того, що це ідеальний спосіб підкреслити всі літні і корисні овочі, це також відмінну страву, яку можна приготувати заздалегідь, а потім подавати охолодженою або гарячою під час сімейних святкувань або просто до вечері. Готуйте самостійно ікру з кабачків і баклажанів і радуйте сім'ю.
Помістіть велику сковороду на плиту, налийте в неї оливкову або рослинну олію і розігрійте.
Тепер виберіть великого розміру баклажани, добре промийте проточною водою і на обробній дошці наріжте невеликими кубиками. Надішліть нарізані баклажани в сковорідку з гарячим маслом і обсмажуйте, періодично помішуючи, до появи золотистої скоринки на овочі. Підсмажені кабачки викладіть на тарілку і залиште до подальшого використання.
Потім виберіть невеликі кабачки (обов'язково молоді, щоб було менше кісточок і не довелося знімати шкірку), вимийте їх і наріжте невеликими шматочками. Долийте в сковорідку олію і туди ж відправте нарізані кабачки. Обсмажуйте, помішуючи, до розм'якшення кабачка, потім теж викладіть в миску.
Далі наріжте невеликими квадратами молодий цукіні і, підлив в сковороду ще масла, обсмажте овоч, постійно помішуючи, до появи золотистої скоринки. Обсмажений цукіні викладіть в третю тарілку.
Тепер звільніть від насіння і стебла болгарський перець (бажано червоний) і на обробній дошці нашаткуйте невеликими шматочками. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте невеликими кубиками. Надішліть нарізані овочі в гарячу сковороду з олією і обсмажуйте близько 5 хвилин.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкими кругами часник, потім так само відправте його в сковорідку і, постійно помішуючи, продовжуйте смажити овочі ще близько 10 хвилин.
Тепер додайте в сковорідку до овочів томатну пасту і, добре все перемішавши, залийте ще води і продовжуйте кілька хвилин обсмажувати вміст ємності.
Потім закиньте в сковорідку обсмажені раніше кабачки, цукіні і баклажани, посипте все нашаткованою зеленню петрушки, рясно посоліть, приперчив чорним меленим перцем і, ретельно все перемішавши, залиште овочі тушкуватись до повної їх готовності, близько 20 хвилин.
Тепер зніміть готову страву з плити і дайте трохи настоятися. Потім розкладіть теплу ікру з кабачків і баклажанів на тарілку, прикрасьте половинками черрі і посипте нашаткованою зеленою цибулею. Полийте страву невеликою кількістю соєвого соусу і подавайте до столу.
Випадкові рецепти