Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Ікра з баклажанів

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

865 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ікра з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ікра з баклажанів - традиційний продукт на нашому столі. Баклажанну ікру готують все літо і запасають в банках на зиму. У кожної господині свій рецепт цієї страви. Сьогодні ми хочемо поділитися нестандартним способом приготування ікри з баклажанів - з йогуртом і пастою тахіні. Вийде щось середнє між ікрою і хумусом. Це незвично, але, повірте, дивно смачно!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра з баклажанів" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії92 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани вимийте, змастіть рослинною олією і підсмажте на грилі або запечіть в духовці до м'якості.

Крок - 1
02

Готові баклажани викладіть в миску, накрийте фольгою і залиште на 15 хвилин.

Крок - 2
03

Через зазначений час зніміть з плодів шкірку, відправте м'якоть в друшляк і почекайте 5-10 хвилин, поки стече волога.

Крок - 3
04

Після цього викладіть баклажанну м'якоть в миску, приправити подрібненими зубчиками часнику і сіллю і придушіть товкачкою в ​​пюре.

Крок - 4
05

Додайте в баклажани пюре свіжовичавлений лимонний сік, кунжутну пасту (тахіні), кайенский перець і якісну оливкову олію першого холодного віджиму. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.

Крок - 5
06

В отриману масу відправте грецький йогурт. Якщо немає саме грецького, можете покласти в ікру будь-який інший натуральний йогурт без добавок і ароматизаторів. Знову перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 6
07

Миску з баклажанною ікрою накрийте харчовою плівкою в контакт і відправте на 1-2 години в холодильник.

Крок - 7
08

Вийміть охолоджену ікру з холодильника, перемішайте і спробуйте на смак. При необхідності відрегулюйте спеції (сіль, перець, лимонний сік). Всипте в страву сушену м'яту і подрібнену свіжу петрушку і знову вимісіть до однорідності.

Крок - 8
09

Оригінальна ікра з баклажанів готова. Зовні і на смак вона трохи нагадує хумус. Тому і подавайте її так само - з чіпсами з піти або тонкого лаваша. Перед подачею полийте ікру оливковою олією і присипте подрібненою зеленню. Незважаючи на незвичайний вид, страва виходить чудово ніжною, вершковою і смачною. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ликер 33 - покроковий рецепт, фото 1 Ликер 33 20 2 2 з 5 - детальніше -
Курячі крильця на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Курячі крильця на грилі 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бісквітний рулет «Домашній» - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний рулет «Домашній» 40 3 3 з 5 - детальніше -