Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Ікра з баклажанів по-одеськи

( 4.9000 4 530 30 оцінок)

2939 - переглядів
75 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Ікра з баклажанів по-одеськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Всі знають, що серед популярних зимових консервацій чи не найважливіше місце займає ікра овочева, у тому числі і з різних видів кабачків. Але ж те, що готується на зиму, прекрасно поєднується з іншими стравами на столі у будь-який час року. І не обов'язково її консервувати. Що таке ікра - це овочева тушкована суміш. Але якщо класичну страву урізноманітнити інгредієнтами, то смак вийде зовсім новим, вишуканим і чудовим. Спробуйте приготувати ікру за нашим рецептом і, думаю, ви не пошкодуєте. Обов'язково з'єднайте звичайні баклажаны з перцем, це додасть ікрі абсолютно новий смак. Звичайно ж, як і у будь-якій страві, у ікрі дуже важливш якісні інгредієнти, але головне - готуйте з любов'ю і задоволенням.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра з баклажанів по-одеськи" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії59 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Проколіть баклажани виделкою. Додайте їх прямо над полум'ям на газовій плиті, використовуючи сильне нагрівання. Готуйте протягом 20-25 хвилин, повертаючи їх, поки вони не обгорят з усіх боків рівномірно. Якщо у вас немає газової плити, просто помістіть їх на решітку для духовки і готуйте близько 40 хвилин в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Коли баклажани будуть готові, проткніть знову їх виделкою. Якщо вони пом'якшилися, вони готові. Відкладіть їх на 10 хвилин для охолодження.

Крок - 1
02

Використовуючи ложку, акуратно витягніть м'якоть баклажана, і перенесіть її на тонкий кухонний рушник. Загорніть м'якоть в рушник і відіжміть, щоб видалити якомога більше рідини з баклажана. Ця рідина дуже гірка і повинна бути вилучена.

Крок - 2
03

Потім викладіть м'якоть баклажана на кухонну дошку і акуратно подрібніть її. Перенесіть м'якоть в миску і поки залиште.

Крок - 3
04

Підготуйте болгарський перець. Приготуйте перець так само, як і баклажани. Готуйте прямо на вогні 10-15 хвилин. Акуратно натисніть на них, щоб переконатися, що перець пом'якшав. Коли овоч буде готовий, перенесіть його в миску. Накрийте поліетиленовою плівкою і відкладіть на 15-20 хвилин. Створена волога допоможе послабити шкіру, полегшуючи її видалення.

Крок - 4
05

Використовуючи ніж, обережно видаліть шкіру з червоного перцю. Розріжте овоч навпіл, видаліть насіння і наріжте м'якоть кубиками по 1 см. Додайте подрібнений перець до баклажанів і відкладіть, поки не знадобиться.

Крок - 5
06

Приготуйте соус для баклажанів. В кухонний комбайн додайте часник, залийте яблучний оцет або білий винний оцет і оливкове масло. Збивайте вміст на середній швидкості, поки часник повністю не розімнеться.

Крок - 6
07

Додайте утворений соус в миску з баклажанами і перцем. Приправте сіллю і чорним меленим перцем. Дрібно наріжте зелену частину зеленої цибулі і петрушки (тільки листя). Зарезервуйте трохи для подачі і додайте в миску до решти продуктів. Перемішайте, поки всі інгредієнти не будуть повністю змішані і приправте ще за смаком.

Крок - 7
08

Готову ікру з баклажанів по-одеськи подавайте, прикрасивши зеленою цибулею, петрушкою і окропивши ароматною оливковою олією.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Мармелад з варення - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з варення 45 3 3 з 5 - детальніше -
Закуска із помідор - покроковий рецепт, фото 1 Закуска із помідор 35 3 3 з 5 - детальніше -