Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Латиська кухня

Ікра овочева (кабачкова) без клопоту

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

917 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ікра овочева (кабачкова) без клопоту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Для тих, хто хоче приготувати кабачкову ікру, витративши мінімум зусиль і часу, ми підготували цей рецепт. Дивно смачна домашня ікра порадує своїм ароматом і в свіжоприготованому і в консервованому вигляді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра овочева (кабачкова) без клопоту" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії73 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування ікри віддавайте перевагу молодим кабачкам, в яких шкірка ще м'яка і немає великого насіння. Кабачки ретельно вимийте, обсушіть, видаліть хвостики і натріть на крупній тертці в глибоку миску.

Крок - 1
02

Наріжте дрібними кубиками цибулю і відправте її в окрему ємність.

Крок - 2
03

На розігріту сковороду налийте оливкову олію. Висипте цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додайте в жаровню дрібно нарізаний часник. Продовжуйте пасерувати на повільному вогні.

Крок - 3
04

Коли цибуля набуде однорідний золотистий відтінок, додайте в сковороду кабачки. Вводіть овоч невеликими порціями, попередньо віджавши руками зайву рідину. Овочеву суміш ретельно перемішайте.

Крок - 4
05

По черзі додайте в сковороду соєвий соус, сіль, цукор, чорний мелений перець і паприку, ретельно перемішуючи кожен інгредієнт з овочами.

Крок - 5
06

Потім введіть томатну пасту, перемішайте суміш до однорідності і влийте оцет. Продовжуйте тушкувати ікру ще 15-20 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріла.

Крок - 6
07

Готова ікра придбає однорідний відтінок, коли томатна паста і цибуля віддадуть їй свій колір. Не зайвим буде перевірити готовність страви на смак. Так ви зможете підкоригувати смакові якості страви і при необхідності додати ще спецій.

Крок - 7
08

Підготуйте ємності для консервування. Ретельно вимийте і простерилізуйте банки і кришки. Готову гарячу ікру викладіть в банки за допомогою воронки з широким горлом. Вона значно полегшить процес наповнення банок.

Крок - 8
09

Закупорте наповнені ікрою ємності, укутайте махровим рушником і залиште до повного охолодження. Щоб потішити домашніх смачною закускою не чекаючи зими, що залишилася ікру намажте на хліб і подавайте до столу. Смачну, корисну низькокалорійну страву точно оцінять всі дегустатори. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1 Соус Ткемалі 40 1 2 з 5 - детальніше -
Грінки з часником - покроковий рецепт, фото 1 Грінки з часником 20 1 1 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з креветками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Справжній олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Справжній олів’є 45 6 3 з 5 - детальніше -