Для тих, хто хоче приготувати кабачкову ікру, витративши мінімум зусиль і часу, ми підготували цей рецепт. Дивно смачна домашня ікра порадує своїм ароматом і в свіжоприготованому і в консервованому вигляді.
Для приготування ікри віддавайте перевагу молодим кабачкам, в яких шкірка ще м'яка і немає великого насіння. Кабачки ретельно вимийте, обсушіть, видаліть хвостики і натріть на крупній тертці в глибоку миску.
Наріжте дрібними кубиками цибулю і відправте її в окрему ємність.
На розігріту сковороду налийте оливкову олію. Висипте цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додайте в жаровню дрібно нарізаний часник. Продовжуйте пасерувати на повільному вогні.
Коли цибуля набуде однорідний золотистий відтінок, додайте в сковороду кабачки. Вводіть овоч невеликими порціями, попередньо віджавши руками зайву рідину. Овочеву суміш ретельно перемішайте.
По черзі додайте в сковороду соєвий соус, сіль, цукор, чорний мелений перець і паприку, ретельно перемішуючи кожен інгредієнт з овочами.
Потім введіть томатну пасту, перемішайте суміш до однорідності і влийте оцет. Продовжуйте тушкувати ікру ще 15-20 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріла.
Готова ікра придбає однорідний відтінок, коли томатна паста і цибуля віддадуть їй свій колір. Не зайвим буде перевірити готовність страви на смак. Так ви зможете підкоригувати смакові якості страви і при необхідності додати ще спецій.
Підготуйте ємності для консервування. Ретельно вимийте і простерилізуйте банки і кришки. Готову гарячу ікру викладіть в банки за допомогою воронки з широким горлом. Вона значно полегшить процес наповнення банок.
Закупорте наповнені ікрою ємності, укутайте махровим рушником і залиште до повного охолодження. Щоб потішити домашніх смачною закускою не чекаючи зими, що залишилася ікру намажте на хліб і подавайте до столу. Смачну, корисну низькокалорійну страву точно оцінять всі дегустатори. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.
Випадкові рецепти