Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Ікра із зелених помідорів і кабачків

( 4.8800 4 525 25 оцінок)
1814 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Ікра із зелених помідорів і кабачків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Коли в господарстві достаток зелених помідор та ще й кабачки в додачу, мимоволі кожна господиня замислюється, що ж з ними робити. Ну, насправді не варто переживати, адже застосування овочам знайти зовсім нескладно. Можна приготувати різноманітні закуски і салати, але, мабуть, самий смачний і ніжний продукт - ікра, з рецептом якої ми вас познайомимо. Приготування не вимагає особливих зусиль і багато часу, тому спробуйте і в результаті отримаєте відмінну добавку до будь-якої страви.

Інгредієнти

  • Вода 1 скл.
  • Оцет яблучний 2 ст.л
  • Цукор 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Гірчиця зерниста 2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Кабачок 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Болгарський перець 3 шт.
  • Помідор зелений 6 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою всіх овочів для майбутньої страви. Помийте під проточною водою зелені помідори і трохи просушіть їх. Далі видаліть в кожному помідорі непотрібні хвостики.

Крок - 1
02

Тепер помийте, вичистіть серцевину і насіння в болгарському перці (бажано вибрати перчик різного кольору). Наріжте овоч невеликими шматками.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці нашаткуйте досить великими шматками.

Крок - 3
04

Далі в чашу блендера або кухонного комбайна відправте зелені помідори і на максимальній швидкості подрібніть їх до однорідної густої маси. Потім помістіть помідорову суміш на сито, застелене марлею, і залиште на час.

Крок - 4
05

Тепер в цю ж чашу відправте нарізаний болгарський перець і подрібніть до такого ж стану, як і помідори. Надішліть утворену суміш з перців на сито до томатів.

Крок - 5
06

Далі виберіть бажано молоді кабачки, наріжте їх невеликими шматками, подрібніть в блендері до густої рідини і теж відправте в сито до інших овочів.

Крок - 6
07

Потім в чашу блендера помістіть нарізану цибулю, подрібніть і відправте цибульну суміш до раніше подрібнених овочів. Залиште овочеву суміш в ситі на деякий час, щоб з неї збігла зайва рідина.

Крок - 7
08

Далі помістіть на плиту глибоку сковорідку, налийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Відправте в розпечену олію відстояну овочеву суміш і рясно її приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 8
09

Тепер приправте вміст сковороди насінням гірчиці, рясно посоліть і посипте великою кількістю цукру. Залийте в сковороду оцет і воду, ретельно все перемішайте і залиште овочі тушкуватись до повного їх приготування, близько 30 хвилин.

Крок - 9
10

Далі розлийте готову ікру із зелених помідорів і кабачків в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте їх і зберігайте в холодному місці до подальшого використання. Або ж розкладіть на тарілки і подавайте відразу до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья с курицей и грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья с курицей и грибами 50 6 3 з 5 - детальніше -
Драники в духовке картофельные - покроковий рецепт, фото 1 Драники в духовке картофельные 50 5 3 з 5 - детальніше -
Азу из баранины - покроковий рецепт, фото 1 Азу из баранины 65 6 4 з 5 - детальніше -
Жаренные пельмени - покроковий рецепт, фото 1 Жаренные пельмени 80 6 4 з 5 - детальніше -