Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Ікра із зелених помідорів і кабачків

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

2076 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Ікра із зелених помідорів і кабачків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Коли в господарстві достаток зелених помідор та ще й кабачки в додачу, мимоволі кожна господиня замислюється, що ж з ними робити. Ну, насправді не варто переживати, адже застосування овочам знайти зовсім нескладно. Можна приготувати різноманітні закуски і салати, але, мабуть, самий смачний і ніжний продукт - ікра, з рецептом якої ми вас познайомимо. Приготування не вимагає особливих зусиль і багато часу, тому спробуйте і в результаті отримаєте відмінну добавку до будь-якої страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра із зелених помідорів і кабачків" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири2.6 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії62 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою всіх овочів для майбутньої страви. Помийте під проточною водою зелені помідори і трохи просушіть їх. Далі видаліть в кожному помідорі непотрібні хвостики.

Крок - 1
02

Тепер помийте, вичистіть серцевину і насіння в болгарському перці (бажано вибрати перчик різного кольору). Наріжте овоч невеликими шматками.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці нашаткуйте досить великими шматками.

Крок - 3
04

Далі в чашу блендера або кухонного комбайна відправте зелені помідори і на максимальній швидкості подрібніть їх до однорідної густої маси. Потім помістіть помідорову суміш на сито, застелене марлею, і залиште на час.

Крок - 4
05

Тепер в цю ж чашу відправте нарізаний болгарський перець і подрібніть до такого ж стану, як і помідори. Надішліть утворену суміш з перців на сито до томатів.

Крок - 5
06

Далі виберіть бажано молоді кабачки, наріжте їх невеликими шматками, подрібніть в блендері до густої рідини і теж відправте в сито до інших овочів.

Крок - 6
07

Потім в чашу блендера помістіть нарізану цибулю, подрібніть і відправте цибульну суміш до раніше подрібнених овочів. Залиште овочеву суміш в ситі на деякий час, щоб з неї збігла зайва рідина.

Крок - 7
08

Далі помістіть на плиту глибоку сковорідку, налийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Відправте в розпечену олію відстояну овочеву суміш і рясно її приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 8
09

Тепер приправте вміст сковороди насінням гірчиці, рясно посоліть і посипте великою кількістю цукру. Залийте в сковороду оцет і воду, ретельно все перемішайте і залиште овочі тушкуватись до повного їх приготування, близько 30 хвилин.

Крок - 9
10

Далі розлийте готову ікру із зелених помідорів і кабачків в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте їх і зберігайте в холодному місці до подальшого використання. Або ж розкладіть на тарілки і подавайте відразу до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані яйця з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані яйця з цибулею 40 4 2 з 5 - детальніше -
Вівсянка - смузі - покроковий рецепт, фото 1 Вівсянка - смузі 35 1 2 з 5 - детальніше -
Лазанья в мультиварці з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в мультиварці з фаршем 65 4 3 з 5 - детальніше -