Коли в господарстві достаток зелених помідор та ще й кабачки в додачу, мимоволі кожна господиня замислюється, що ж з ними робити. Ну, насправді не варто переживати, адже застосування овочам знайти зовсім нескладно. Можна приготувати різноманітні закуски і салати, але, мабуть, самий смачний і ніжний продукт - ікра, з рецептом якої ми вас познайомимо. Приготування не вимагає особливих зусиль і багато часу, тому спробуйте і в результаті отримаєте відмінну добавку до будь-якої страви.
Для початку займіться підготовкою всіх овочів для майбутньої страви. Помийте під проточною водою зелені помідори і трохи просушіть їх. Далі видаліть в кожному помідорі непотрібні хвостики.
Тепер помийте, вичистіть серцевину і насіння в болгарському перці (бажано вибрати перчик різного кольору). Наріжте овоч невеликими шматками.
Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці нашаткуйте досить великими шматками.
Далі в чашу блендера або кухонного комбайна відправте зелені помідори і на максимальній швидкості подрібніть їх до однорідної густої маси. Потім помістіть помідорову суміш на сито, застелене марлею, і залиште на час.
Тепер в цю ж чашу відправте нарізаний болгарський перець і подрібніть до такого ж стану, як і помідори. Надішліть утворену суміш з перців на сито до томатів.
Далі виберіть бажано молоді кабачки, наріжте їх невеликими шматками, подрібніть в блендері до густої рідини і теж відправте в сито до інших овочів.
Потім в чашу блендера помістіть нарізану цибулю, подрібніть і відправте цибульну суміш до раніше подрібнених овочів. Залиште овочеву суміш в ситі на деякий час, щоб з неї збігла зайва рідина.
Далі помістіть на плиту глибоку сковорідку, налийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Відправте в розпечену олію відстояну овочеву суміш і рясно її приперчіть чорним меленим перцем.
Тепер приправте вміст сковороди насінням гірчиці, рясно посоліть і посипте великою кількістю цукру. Залийте в сковороду оцет і воду, ретельно все перемішайте і залиште овочі тушкуватись до повного їх приготування, близько 30 хвилин.
Далі розлийте готову ікру із зелених помідорів і кабачків в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте їх і зберігайте в холодному місці до подальшого використання. Або ж розкладіть на тарілки і подавайте відразу до столу.
Випадкові рецепти