Хочете насолодитися смаком овочів поза сезоном? Ми підготували оригінальну пропозицію по цукіні і томатам. Ця ідеальна ікра з кабачків з томатами чудове доповнення до риби, м'яса або млинців! Обов'язково спробуйте рецепт ікри.
Для початку ретельно помийте проточною водою помідори. Потім викладіть томати на обробну дошку і позбавте їх квітконожки, а далі наріжте на чверті. Відокремте акуратно гострим ножем м'якоть від шкіри, а потім наріжте її невеликими кубиками.
Помістіть велику сковорідку на плиту і добре прогрійте. Перемістіть подрібнені помідори в гарячу сковороду. Залийте воду. Додайте в сковороду до помідорів гвоздику і рідкий мед. Далі приправте овоч чорним меленим перцем і смажте, помішуючи, до випаровування майже всієї рідини.
Далі ретельно вимийте, а потім з допомогою овочечистки очистіть кабачок від шкірки (якщо овоч молодий, шкірку можна не видаляти).
Відкладіть шкіру кабачка в сторону і поріжте м'якоть на маленькі, рівні кубики. Потім додайте нарізану м'якоть цукіні до часткового випаровування помідорів в сковорідку. Перемішайте все і смажте близько 2 хвилин.
Додайте в сковороду свіжу лимонну цедру, і зменшіть вогонь. Приправте вміст сковороди сіллю. Залийте все водою і томіть овочі на повільному вогні, постійно помішуючи, поки вода повністю не випарується і утворена овочева ікра не досягне потрібної консистенції.
Потім посипте вміст сковороди подрібненим розмарином і зніміть готову страву з вогню.
Далі перекладіть гарячу ікру з кабачків з помідорами в попередньо простерилізовану банку і закатайте щільно кришкою. Далі переверніть банку з ікрою верх ногами і залиште в такому вигляді, до повного охолодження.
Випадкові рецепти