Укр
Рус
Баклажани Закуски Українська кухня

Ікра баклажанна

( 4.8125 4 532 32 оцінки)

2881 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ікра баклажанна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо у вас є молоді баклажани, і ви ще не визначилися з їх застосуванням, запропоную рецепт відмінної ікри з цих овочів, приємної на смак і відмінного варіанту для бутербродів. Чому саме молоді овочі - просто в них тоненька шкірка і майже немає гіркоти. Тим більше, що баклажани - це просто криниця корисних вітамінів і компонентів і відмінно допомагають виводити з організму шлаки і токсини. Але, найголовніше - це, звичайно ж, надзвичайно смачна їжа. А морочитися з приготуванням цієї страви вам абсолютно не доведеться, так як вона легка і проста в приготуванні і, повірте, вона обов'язково стане вашим надбанням і гордістю.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра баклажанна " (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії56 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування ікри баклажанної по даному рецепту, необхідно використовувати запечені овочі. Тому спочатку займіться їх підготовкою. Вам знадобляться кілька листів, застеліть їх пергаментом. Викладіть помиті баклажани, за допомогою ножа або виделки зробіть в кожному по кілька проколів. Надішліть деко з баклажанами в розігріту до 180 градусів духовку і залиште запікатися протягом 40 хвилин.

Крок - 1
02

Солодкий червоний перець помийте і видаліть ніжки і насіння. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього перець. Запікати його треба так само, як і баклажани. За цей час овочі повинні запектися і стати м'якими.

Крок - 2
03

Тим часом, підготуйте помідори. Помийте їх і промокніть рушником. Видаліть плодоніжки і розріте кожен на чотири частини. За допомогою овочерізки або блендера подрібніть всі помідори до стану кашки.

Крок - 3
04

Тепер візьміть попередньо вимитий зелений гострий перець, помістіть його на кухонну дошку і подрібніть за допомогою ножа.

Крок - 4
05

Запечені баклажани і червоний солодкий перець трохи остудіть. Спочатку зніміть шкірку з перцю і подрібніть м'якоть ножем на кухонній дошці. Помістіть в друшляк, щоб трохи стекла зайва рідина.

Крок - 5
06

Те ж саме зробіть і з баклажанами. Видаліть плодоніжки і очистіть від шкірки. Розріжте спочатку навпіл, а потім наріжте кубиками.Так само помістіть м'якоть на деякий час в друшляк.

Крок - 6
07

Виберіть каструлю, в яку помістяться всі інгредієнти для ікри. Налийте в неї оливкову олію і висипте нарізаний зелений гострий перець. Поставте каструлю на вогонь і, періодично помішуючи, підсмажте.

Крок - 7
08

Коли перець в каструлі з маслом трохи підрум'яниться, додайте подрібнені помідори. Перемішайте і залиште готуватися протягом 5 хвилин.

Крок - 8
09

Тепер відправте в каструлю нарізані баклажани, ретельно перемішайте. І тут же киньте подрібнений солодкий червоний перець. Ще раз акуратно перемішайте, залиште готуватися.

Крок - 9
10

Часник розділіть на зуби і очистіть від лушпиння. Наріжте дрібно ножем на кухонній дошці. Додайте подрібнений часник в каструлю з овочами, посоліть, налийте оцет. Все добре перемішайте і спробуйте, можливо треба додати сіль або оцет. Залиште тушкуватися ікру далі.

Крок - 10
11

Тим часом, помийте і промокніть паперовим рушником петрушку. На кухонній дошці подрібніть її та киньте в каструлю з ікрою, все ретельно перемішайте. Тушкуйте ікру ще протягом 5 - 10 хвилин і зніміть з вогню.

Крок - 11
12

Ікра баклажанна готова. Якщо будете її консервувати на зиму, то розкладіть гарячою в простерилізовані банки і закрутіть кришками. Або просто подавайте ікру до столу вже зараз. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Глінтвейн - покроковий рецепт, фото 1 Глінтвейн 60 5 1 з 5 - детальніше -
Картопляні котлети з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні котлети з грибами 115 4 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Свинина в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Свинина в мультиварці 130 4 3 з 5 - детальніше -