Укр
Рус
Баклажани Закуски Російська кухня

Ікра баклажанна смажена

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1880 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ікра баклажанна смажена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Це смачна, ситна, корисна страва сподобається всім членам сім'ї. Її готують на кожен день, для святкового столу, заготовляють на зиму. Існує багато способів, як зробити ікру смачніше, яскравіше, адже кожна господиня має свої секрети приготування. Ми пропонуємо вам відмінний варіант і хочемо поділитися рецептом ікри баклажанної смаженої. Цей спосіб найшвидший і простий, а результат дійсно відмінний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ікра баклажанна смажена" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи9.7 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажанна ікра таким способом готується швидко і легко. Для цього досить небагато часу і зусиль, а в підсумку отримуємо відмінний результат - страва, що доставляє задоволення буквально всім, хто її спробує. Отже, в першу чергу миємо баклажани, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо їх на кубики, розміром приблизно 2х2 сантиметри.

Крок - 1
02

Тепер солимо сирі баклажани, складаємо в лоток, Придавлюємо невеликим вантажем, і залишаємо на кілька хвилин, щоб з них вийшла гіркота.

Крок - 2
03

Тим часом очистимо від лушпиння цибулини, обполіскуємо і дрібно їх нарізаємо.

Крок - 3
04

Ставимо на вогонь сковорідку або сотейник, наливаємо рослинну олію, а коли вона розігріється, викладаємо подрібнені баклажани і обсмажуємо їх протягом чверті години, поки вони не стануть трохи м'якше.

Крок - 4
05

Після цього знімаємо сотейник з баклажанами з вогню і перекладаємо їх з сотейника в окрему посудину.

Крок - 5
06

Потім ставимо сотейник назад на вогонь, додаємо рослинне масло і пасеруємо цибулю, періодично помішуючи її, до появи золотистого кольору.

Крок - 6
07

Після цього кидаємо коричневий цукор, щоб карамелізувати цибулю.

Крок - 7
08

Постійно помішуючи, готуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю. Потім наливаємо в сотейник соєвий соус і бальзамічний оцет і тримаємо сотейник на вогні ще пару хвилин.

Крок - 8
09

Після цього до карамельної цибулі знову викладаємо баклажани і продовжуємо їх обсмажувати на невеликому вогні ще хвилин 10-15, поки вони не стануть м'якими і не знайдуть гарний янтарно-коричневий колір.

Крок - 9
10

Готову баклажанну ікру знімаємо з вогню і викладаємо по тарілках, прикрасивши зеленню. В цьому випадку овочі не перебиваємо в блендері, як це зазвичай робиться в процесі приготування ікри. Яскрава, ошатна, ароматна страва готова до вживання. Кличте всіх до столу швидше покуштувати ваш черговий кулінарний шедевр і насолодитися дійсно хорошим смаком простої овочевої страви.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бублики з маковою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Бублики з маковою начинкою 180 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в сушарці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики пишні - покроковий рецепт, фото 1 Бублики пишні 115 3 3 з 5 - детальніше -