Це смачна, ситна, корисна страва сподобається всім членам сім'ї. Її готують на кожен день, для святкового столу, заготовляють на зиму. Існує багато способів, як зробити ікру смачніше, яскравіше, адже кожна господиня має свої секрети приготування. Ми пропонуємо вам відмінний варіант і хочемо поділитися рецептом ікри баклажанної смаженої. Цей спосіб найшвидший і простий, а результат дійсно відмінний.
Баклажанна ікра таким способом готується швидко і легко. Для цього досить небагато часу і зусиль, а в підсумку отримуємо відмінний результат - страва, що доставляє задоволення буквально всім, хто її спробує. Отже, в першу чергу миємо баклажани, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо їх на кубики, розміром приблизно 2х2 сантиметри.
Тепер солимо сирі баклажани, складаємо в лоток, Придавлюємо невеликим вантажем, і залишаємо на кілька хвилин, щоб з них вийшла гіркота.
Тим часом очистимо від лушпиння цибулини, обполіскуємо і дрібно їх нарізаємо.
Ставимо на вогонь сковорідку або сотейник, наливаємо рослинну олію, а коли вона розігріється, викладаємо подрібнені баклажани і обсмажуємо їх протягом чверті години, поки вони не стануть трохи м'якше.
Після цього знімаємо сотейник з баклажанами з вогню і перекладаємо їх з сотейника в окрему посудину.
Потім ставимо сотейник назад на вогонь, додаємо рослинне масло і пасеруємо цибулю, періодично помішуючи її, до появи золотистого кольору.
Після цього кидаємо коричневий цукор, щоб карамелізувати цибулю.
Постійно помішуючи, готуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю. Потім наливаємо в сотейник соєвий соус і бальзамічний оцет і тримаємо сотейник на вогні ще пару хвилин.
Після цього до карамельної цибулі знову викладаємо баклажани і продовжуємо їх обсмажувати на невеликому вогні ще хвилин 10-15, поки вони не стануть м'якими і не знайдуть гарний янтарно-коричневий колір.
Готову баклажанну ікру знімаємо з вогню і викладаємо по тарілках, прикрасивши зеленню. В цьому випадку овочі не перебиваємо в блендері, як це зазвичай робиться в процесі приготування ікри. Яскрава, ошатна, ароматна страва готова до вживання. Кличте всіх до столу швидше покуштувати ваш черговий кулінарний шедевр і насолодитися дійсно хорошим смаком простої овочевої страви.
Випадкові рецепти