Цей азіатський десерт виразно очолює список фаворитів! Його неймовірно легко зробити і дуже освіжає в теплий день. Цей ігристий фруктовий коктейль традиційно використовує кокосове молоко в якості основи. Ви також можете використовувати будь-який асортимент (консервованих) фруктів, який вам подобається.
Почніть з того, щоб створити желе. Додайте порошок агар-агар і сіль в невелику каструлю, а потім налийте в неї гарячу воду. Збийте вінчиком до повного розчинення. Поставте каструлю на плиту і включіть середній вогонь.
Продовжуйте збивати і стежте за вмістом, оскільки суміш може кипіти. Дайте суміші дійти до швидкого кипіння протягом 1 хвилини, зніміть з вогню, а потім додайте в каструлю банановий екстракт і трохи зеленого харчового барвника. Добре перемішайте.
Вилийте утворену суміш у форму для випічки (або щось таке ж дрібне) і дайте трохи охолонути, перш ніж відправити желе в холодильник, щоб воно повністю застигло.
Візьміть нарізані водяні каштани (горіхи) і помістіть їх в невелику миску. Додайте трохи води, а потім залийте щедру кількість червоного харчового барвника. Добре перемішайте.
Додайте в миску з каштанами крохмаль. Почніть з невеликої кількості, змішайте, і потім поступово додайте більше, поки частина вмісту не буде покрита рівномірно. У цей момент у вас має бути дуже мало червоного кольору. Злегка просійте через дрібне сито подрібнені каштани.
Помістіть каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. При жорсткому кипінні води додайте в неї каштани і варіть близько 3 хвилин або поки вони не спливуть на поверхню. Витягніть і помістіть приварені каштани в ємність з крижаною водою, поки не будуть готові до використання. Якщо ви витягнете їх з води занадто рано, вони зберуться разом.
А тим часом приготуйте кокосовий соус. Змішайте молоко з кокосовими пластівцями і насінням чіа в каструлі, відправте на плиту і варіть близько 5 хвилин. Додати цукор за смаком з сіллю. Дайте охолонути перед використанням.
Після того, як раніше приготоване желе застигне, наріжте його на невеликі смужки. Не використовуйте всі желе.
Тепер відправте охолоджений каштан в глибоку ємність, додайте смужки желе. Далі додайте в ємність подрібнений рамбутан, лічі та джекфрут (можна замінити ананасом). У цьому рецепті можна використовувати будь-які фрукти на свій смак.
Додайте в ємність до решти продуктів молоко і цукрову пудру до смаку і, нарешті, кілька крапель червоного харчового барвника (щоб вміст став рожевим), ретельно все перемішайте. Охолодіть вміст ємності в холодильнику.
Якщо ви подаєте такий коктейль в окремих склянках, викладіть спочатку подрібнені фрукти, желе і насіння штучного граната (каштан), додайте підготовлений раніше кокосовий соус, кокосову стружку (за бажанням), а потім насіння чіа. Добре перемішайте ложкою ігристий фруктовий коктейль, перш ніж побалувати себе.
Випадкові рецепти