Ідеальний рулет - ароматна шоколадна випічка до чаю. Десерт являє собою бісквіт з шоколадного тіста зі збитими вершками. Готується він нескладно, а виходить м'яким, вологим і надзвичайно смачним. Як зробити ідеальний домашній рулет, читайте в рецепті.
Почніть з приготування тіста. Просійте в миску борошно разом з какао-порошком.
Яйця заздалегідь вийміть з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Розбийте яйця в чашу міксера, всипте цукор і збийте інгредієнти до стану піни. В кінці збивання влийте ванільну есенцію.
Потроху всипте у збиті яйця борошняну суміш і акуратно вимішуйте кулінарною лопаткою до однорідності, намагаючись, щоб маса не осіла.
Змастіть деко олією, застеліть промасленим пергаментом і рівномірно розподіліть по ньому шоколадне тісто. Запікайте в розігрітій до 230 градусів духовці 4 хвилини.
Одержаний шоколадний корж зніміть з дека, звільніть від пергаменту і остудіть.
Зробіть крем. Влийте в чашу міксера охолоджені жирні вершки (бажано 35%) і збивайте до стійких піків.
На водяній бані розтопіть поламаний кубиками шоколад, весь час помішуючи, щоб маса стала гладкою і однорідною.
Застеліть робочу поверхню промасленим пергаментом, покладіть на нього шоколадний корж і рівномірно покрийте збитими вершками, залишивши частину для декору.
Присипте крем зверху шоколадними краплями. Поверніть бісквіт рулетом, оберніть пергаментом і відправте на 10 хвилин в морозильник або на 20 хвилин в холодильник.
Охолоджений рулет звільніть від пергаменту і змастити з усіх боків, крім низу, залишеними для цього збитими вершками.
Зверху розтопленим шоколадом намалюйте візерунки. Використовуйте для цього кулінарний мішок або поліетиленовий пакет з відрізаним кінчиком.
Прикрасьте ідеальний рулет шоколадними краплями і цукровим посипанням. Він виходить ошатним і дуже смачним. Наріжте десерт порційними шматочками і подавайте до чаю. Рулет дійсно ідеальний. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти