Як розібрати цілу курку правильно та акуратно? Грамотно розібрана курка зручна у використанні, а страви з неї привабливо виглядають на столі. Звичайно, можна придбати в магазині кожну частину окремо, але набагато вигідніше і раціональніше навчитися обробляти тушку своїми руками. Завдяки цьому з однієї курки ви одночасно отримаєте кілька різних фрагментів для приготування страв.
Обскублену та випатрану курку вимийте та просушіть паперовими рушниками.
Візьміть гострий ніж та спочатку акуратно відріжте ніжки. Вони відокремлюються від тушки досить легко, тому проблем із цим виникнути не повинно.
Потім відокремте крильця. Спочатку надріжте шкіру та хрящі, а потім, допомагаючи собі ножем, розділіть кістки по суглобу.
Після цього зробіть розрізи з боків та відокремте спинку від грудки. Спинку переломіть по хребту, щоб розділити задню та передню частину.
Грудку розріжте по центру навпіл. Щоб потім було зручніше, краще зробити 2 надрізи з обох боків кістки.
Направляючи ніж уздовж ребер, спочатку акуратно зніміть філе з половини грудки. Потім проробіть все те саме з іншого боку.
Утворені фрагменти курячої тушки розкладіть по різних ємностях. Тепер ви знаєте, як обробити цілу курку в домашніх умовах. Це не так складно, як може здатися на перший погляд. Кожна частина підходить для приготування певних страв. Наприклад, зі спини, шиї, остова та крил виходить наваристий суп. Ніжки відмінно підходять для смаження, запікання та фарширування. А філе грудки настільки універсальне, що з нього можна готувати практично будь-які страви.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти