Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Як розібрати цілу курку

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

779 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як розібрати цілу курку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Як розібрати цілу курку правильно та акуратно? Грамотно розібрана курка зручна у використанні, а страви з неї привабливо виглядають на столі. Звичайно, можна придбати в магазині кожну частину окремо, але набагато вигідніше і раціональніше навчитися обробляти тушку своїми руками. Завдяки цьому з однієї курки ви одночасно отримаєте кілька різних фрагментів для приготування страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як розібрати цілу курку" (на 100 грам)

  • Білки16 гр.
  • Жири14 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії190 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Обскублену та випатрану курку вимийте та просушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Візьміть гострий ніж та спочатку акуратно відріжте ніжки. Вони відокремлюються від тушки досить легко, тому проблем із цим виникнути не повинно.

Крок - 2
03

Потім відокремте крильця. Спочатку надріжте шкіру та хрящі, а потім, допомагаючи собі ножем, розділіть кістки по суглобу.

Крок - 3
04

Після цього зробіть розрізи з боків та відокремте спинку від грудки. Спинку переломіть по хребту, щоб розділити задню та передню частину.

Крок - 4
05

Грудку розріжте по центру навпіл. Щоб потім було зручніше, краще зробити 2 надрізи з обох боків кістки.

Крок - 5
06

Направляючи ніж уздовж ребер, спочатку акуратно зніміть філе з половини грудки. Потім проробіть все те саме з іншого боку.

Крок - 6
07

Утворені фрагменти курячої тушки розкладіть по різних ємностях. Тепер ви знаєте, як обробити цілу курку в домашніх умовах. Це не так складно, як може здатися на перший погляд. Кожна частина підходить для приготування певних страв. Наприклад, зі спини, шиї, остова та крил виходить наваристий суп. Ніжки відмінно підходять для смаження, запікання та фарширування. А філе грудки настільки універсальне, що з нього можна готувати практично будь-які страви.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лящ, запечений в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лящ, запечений в духовці 40 2 2 з 5 - детальніше -
Квасоляний суп без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Квасоляний суп без м’яса 120 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат соняшник з чіпсами - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник з чіпсами 40 5 3 з 5 - детальніше -
Цукерки солона карамель - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки солона карамель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Фрукти заморожені вдома - покроковий рецепт, фото 1 Фрукти заморожені вдома 30 1 2 з 5 - детальніше -
Нут з баклажаном - покроковий рецепт, фото 1 Нут з баклажаном 65 3 3 з 5 - детальніше -