Укр
Рус
Хворост Випічка Російська кухня

Хворост на сметані

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1153 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Хворост на сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хрусткі смачні часточки хворосту практично найулюбленіша смакота для багатьох дітлахів. Метод приготування цієї випічки має свій кожна господиня. Але не менш популярний і улюблений - це рецепт хворосту на сметані.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хворост на сметані" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири40 гр.
  • Вуглеводи26.6 гр.
  • Калорії489 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, засипте в більшу ємність, просіяне борошно. Потім додайте до борошна заздалегідь відокремлені яєчні жовтки, трохи присоліть вміст та залийте оцет.

Крок - 1
02

Далі, поступово вливаючи в ємність з борошном високої жирності сметану (можна використовувати густі вершки), перемішайте все, поки не утворяться своєрідні грудочки. Потім руками ще раз все добре змішайте, до об'єднання всіх продуктів в однорідну грудку тіста.

Крок - 2
03

Тепер викладіть тісто на присипаний борошном стіл або дошку і ще вимішуйте тісто, близько 10 хвилин. Для того, щоб тісто набуло необхідну вам консистенцію для майбутньої страви, його потрібно неодноразово підняти і кинути, вдаривши об стіл, не менше 6 разів. Потім трохи пріплюсніть утворений шматок тіста руками і залиште на нетривалий час полежати.

Крок - 3
04

Далі за допомогою качалки або навіть звичайної пляшки, присипаної борошном, розкачайте утворене тісто в дуже тонкий пласт. Потім розріжте пласт на довгі смуги і розділіть кожну ще на короткі частини.

Крок - 4
05

Далі в центрі кожної частини утворіть певні надрізи, не доводячи до краю. Потім виверніть всередину краї тіста, щоб вийшла заготовка з тіста, що нагадує форму косички. Покладіть підготовлені заготовки на присипану борошном дошку з невеликою відстанню один від одного.

Крок - 5
06

Тепер помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте. Покладіть в гаряче масло підготовлені заготовки (хворост) і обсмажуйте (швидше варіть) випічку, постійно перевертаючи з боку на бік, до хрусткого стану.

Крок - 6
07

Готовий хворост на сметані виловіть на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, а потім помістіть на кухонне блюдо, щедро потрусіть цукровою пудрою (багато хто використовує звичайний цукор) і пригощайте своїх гостей або рідних.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з яловичини 45 6 2 з 5 - детальніше -
Шашлик на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик на мінеральній воді 60 4 3 з 5 - детальніше -
Нуга снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Нуга снікерс 45 4 3 з 5 - детальніше -
Рибний суп «Фінські мотиви» - покроковий рецепт, фото 1 Рибний суп «Фінські мотиви» 50 3 3 з 5 - детальніше -