Рецепт хворосту - хрустке частування, зазвичай випікається довгими зимовими вечорами. Ви можете створити цю страву на горілці, тоді хворост виходить більш повітряним і легким.
У глибоку миску засипте пшеничне (заздалегідь просіяне) борошно, додайте трохи жирних вершків і ложкою добре перемішайте.
Потім розбийте в миску один за іншим курячі яйця, трохи присоліть і засипте розпушувач для тіста. Далі залийте до решти інгредієнтів горілку (багато хто використовує спирт або оцет) і руками все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Тепер викладіть масу, що утворилася на всипаний борошном стіл і трохи змоченими водою руками (щоб тісто не так прилипало до рук) вимісіть її ще раз, до утворення щільного, але досить еластичного тіста. Можна залишити тісто полежати на деякий час в теплому місці.
Потім за допомогою трохи притрушеної борошном качалки розкачайте підготовлене тісто на тонкий пласт. Потім гострим ножем або просто кухонною лопаткою виріжте на пласті тіста не довгі смужки, шириною близько 2 сантиметрів.
Тепер кожну смужку надріжте посередині, не доходячи до краю. А потім загорніть один край всередину і легенько затягніть, утворивши заготовку з тіста в формі спіралі.
Далі відправте на плиту не надто глибоку сковорідку або сотейник, налийте в ємність рослинне масло і максимально прогрійте. Тепер покладіть в розігріте масло підготовлені спіральні заготовки і обсмажуйте, акуратно помішуючи шумівкою, до появи на них золотистого відтінку.
Обсмажений хмиз виловіть шумівкою і покладіть на паперовий рушник або серветку і, легенько промокніть зверху, щоб повністю видалити зайве масло з випічки.
Готовий хворост на горілці розмістіть в красиве блюдо, рясно присипте цукром або цукровою пудрою, а потім заваріть чай або якийсь інший улюблений гарячий напій і швидше запрошуйте сім'ю до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти