Укр
Рус
Хворост Випічка Українська кухня

Хворост на горілці

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

2058 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хворост на горілці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Рецепт хворосту - хрустке частування, зазвичай випікається довгими зимовими вечорами. Ви можете створити цю страву на горілці, тоді хворост виходить більш повітряним і легким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хворост на горілці" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири42.5 гр.
  • Вуглеводи30.1 гр.
  • Калорії534 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску засипте пшеничне (заздалегідь просіяне) борошно, додайте трохи жирних вершків і ложкою добре перемішайте.

Крок - 1
02

Потім розбийте в миску один за іншим курячі яйця, трохи присоліть і засипте розпушувач для тіста. Далі залийте до решти інгредієнтів горілку (багато хто використовує спирт або оцет) і руками все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 2
03

Тепер викладіть масу, що утворилася на всипаний борошном стіл і трохи змоченими водою руками (щоб тісто не так прилипало до рук) вимісіть її ще раз, до утворення щільного, але досить еластичного тіста. Можна залишити тісто полежати на деякий час в теплому місці.

Крок - 3
04

Потім за допомогою трохи притрушеної борошном качалки розкачайте підготовлене тісто на тонкий пласт. Потім гострим ножем або просто кухонною лопаткою виріжте на пласті тіста не довгі смужки, шириною близько 2 сантиметрів.

Крок - 4
05

Тепер кожну смужку надріжте посередині, не доходячи до краю. А потім загорніть один край всередину і легенько затягніть, утворивши заготовку з тіста в формі спіралі.

Крок - 5
06

Далі відправте на плиту не надто глибоку сковорідку або сотейник, налийте в ємність рослинне масло і максимально прогрійте. Тепер покладіть в розігріте масло підготовлені спіральні заготовки і обсмажуйте, акуратно помішуючи шумівкою, до появи на них золотистого відтінку.

Крок - 6
07

Обсмажений хмиз виловіть шумівкою і покладіть на паперовий рушник або серветку і, легенько промокніть зверху, щоб повністю видалити зайве масло з випічки.

Крок - 7
08

Готовий хворост на горілці розмістіть в красиве блюдо, рясно присипте цукром або цукровою пудрою, а потім заваріть чай або якийсь інший улюблений гарячий напій і швидше запрошуйте сім'ю до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грибний соус - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус 30 1 2 з 5 - детальніше -
Холодний литовський борщ - покроковий рецепт, фото 1 Холодний литовський борщ 35 5 2 з 5 - детальніше -