Якщо ви думаєте, що хворост тільки гілки для розпалювання печі, ви помиляєтеся. Кущ також є найсмачнішим печивом, яке люблять як діти, так і дорослі.
В окремий посуд розбиваємо курячі яйця. Потім додаємо в ємність з утвореною яєчною масою молоко, цукор і сіль. Ретельно все перемішуємо, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім поступово додаємо в посуд просіяне борошно, ще раз ретельно все перемішуємо, до утворення досить густого тіста.
Замішуємо тісто, виклавши його на стіл, посипаний борошном. Відрізаємо від утвореної густої маси невеликий шматок тіста і розгортаємо його тонким шаром, товщиною не більше п'яти сантиметрів. Зверніть увагу, що чим тонше буде розкочуватися тісто, тим смачніше вийде печиво, від цього залежить, не потріскається чи воно.
Тепер нарізаємо тісто на тонкі вертикальні смужки шириною приблизно п'ять сантиметрів і ще раз нарізаємо навпіл, щоб вийшли маленькі прямокутники.
В кожному прямокутнику створюємо розділ, потім візьмемо його в руки і натиснемо на один край в цьому розділі, ви побачите, як тісто стало набувати форму локонів. Кілька разів повторюємо цю процедуру. Стежимо за тим, щоб тісто розтягувалося якомога менше. Отримавши необхідну форму, відкладемо майбутній хмиз і повторимо процедуру з іншим тістом.
Добре розігріваємо олію в глибокій каструлі, укладаємо в нього заготовки з тіста, і обсмажуємо, акуратно помішуючи, по обидва боки, до золотистого відтінку. Зверніть увагу, що тісто збільшується в розмірах, тому сильно закривати його не потрібно. До того ж воно дуже швидко готується, тому не перестарайтеся, щоб не згоріло.
Як тільки печиво хворост набуло золотистий колір, відразу ж виймаємо його з допомогою кухонної лопатки, даємо маслу стекти і покладемо на паперовий рушник.
Потім перекладаємо хворост класичний на тарілку і посипаємо цукровою пудрою. Насолоджуємося!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти